Direct door naar content
Bijeenkomst VooruitZicht geeft kijk op het thema sport & beweging afbeelding nieuwsbericht

Bijeenkomst VooruitZicht geeft kijk op het thema sport & beweging

03 februari 2023

Ben jij in beweging? Sporten en bewegen met een visuele beperking

Beweging is een essentieel onderdeel van het leven, maar met een visuele beperking brengt sporten meer uitdagingen met zich mee. Welke vormen van sport en bewegen kun je boefenen met een visuele beperking? En welke oplossingen of hulpmiddelen maken dit makkelijker? Die vragen staan centraal op donderdag 9 maart tijdens de eerste Bijeenkomst VooruitZicht met als thema: sport & beweging

Thema-bijeenkomsten in Zwolle
Bijeenkomst VooruitZicht organiseert dit jaar vier thema-bijeenkomsten in Zwolle. Die zijn bedoeld om mensen met een visuele beperking te informeren, maar vooral ook inspireren. De naam VooruitZicht is dan ook bewust gekozen: "We bieden de deelnemers iets om naar uit te kijken om (weer) te gaan doen." Door de bijeenkomst kun je anders naar het thema gaan kijken en nieuwe inspiratie krijgen, doordat je van de andere deelnemers hoort hoe zij het doen. En de kracht van de groep werkt motiverend om verder te gaan.

Iets voor jou?
Is jouw motivatie om te sporten of bewegen helemaal verdwenen door de uitdagingen die je visuele beperking met zich meebrengt? Of beweeg jij juist met veel plezier en deel je graag met anderen welke hulpmiddelen of oplossingen jou hierbij helpen? Meld je dan aan op donderdag 9 maart jouw ervaringen te delen of vragen te stellen!

Wat gaan we doen? 
We starten met een korte introductieronde. Daarna vertelt Frederike Sleurink hoe zij de paardensport beoefent, welke uitdagingen ze ervaart en welke oplossingen zij heeft gevonden. Daarna vertelt Loes Boetes van SportService Zwolle wat Uniek Sporten is en welke mogelijkheden zij hebben om mensen met een beperking te ondersteunen. Na een korte pauze gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van de beginvraag: hoe kom jij in beweging?

Kom in beweging op 9 maart?
Kun jij wel wat inspiratie en motivatie gebruiken of ben jij degene die juist kan inspireren door jouw sport of manier van bewegen? Je bent van harte welkom!

Datum: donderdag 9 maart 2023
Tijd: 14:00 - 16:00 uur (inloop vanaf 13:45 uur)
Locatie: De Enk, Assendorp, Zwolle
Kosten: 7,50 euro (incl. 2 consumpties thee & koffie)
Er is plaats voor maximaal 18 deelnemers
Aanmelden vóór 27 februari via: 
bijeenkomstvooruitzicht@gmail.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: