Direct door naar content
Nieuwe rolstoelwandelroutes geopend in Zeeland afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe rolstoelwandelroutes geopend in Zeeland

08 februari 2023

In een rolstoel kun je de Nederlandse natuur ook heel goed ontdekken. Zeker door de vele rolstoelvriendelijke paden die in allerlei natuurgebieden speciaal worden aangelegd. Op deze drempelvrije routes kom je niet voor verrassingen te staan. Heb je zin om uit te waaien in Zeeland? Dat kan nu ook in je rolstoel dankzij een aantal nieuwe rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroutes.

Als je in een rolstoel zit kun je ook goed wandelen, het wordt dan ook wel rolstoelwandelen genoemd. Dit heeft dezelfde voordelen als te voet wandelen: je bent actief bezig, je kunt van de natuur genieten en het is ook nog eens gezellig. Tijdens een wandeling kun je even lekker bijpraten. Voor rolstoelgebruikers is het soort pad waarop je wandelt wel belangrijk, want op een onverhard zandpad is het wel erg hard werken.

Geen hobbels en obstakels

Op steeds meer plekken in Nederland worden speciale rolstoelroutes aangelegd. Daarbij zijn de paden verhard van asfalt of beton zodat je niet door het bos hoeft te hobbelen over boomstronken en heuvels. Vaak zijn bij dit soort routes ook aangepaste faciliteiten aanwezig zoals ruime parkeerplekken en rolstoeltoiletten bij de horeca.

Nieuwe routes in Zeeuwse dorpen

In het Zeeuwse Reimerswaal is onlangs bij de aanleg van een nieuw wandelnetwerk ook gedacht aan de rollende wandelaar. Op deze routes ben je verzekerd van een harde en vooral gladde ondergrond en je komt geen obstakels als fietshekjes, schuine stoepen en steegjes tegen. De rolstoelroutes zijn te vinden in de dorpen Yerseke, Waarde, Rilland, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke en Hansweert. De routes zijn te herkennen aan speciale bordjes met een ‘rol’-icoontje. Je kunt de routes ook vinden op deze website.

Samen op pad

De routes zijn al gedeeld met bestaande wandelgroepen in de gemeente Reimerswaal en in de lente zal ook Zorggroep Ter Weel ook met nieuwe wandelgroepen starten op de routes. Iedereen is welkom om mee te wandelen, want door samen op pad te gaan willen ze ontmoetingen stimuleren en eenzaamheid tegengaan.

Download ons gratis e-book met 12 rolstoelroutes

Foto: Shutterstock

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: