Direct door naar content
Handig: uitlegvideo over eenhandig gamen! afbeelding nieuwsbericht

Handig: uitlegvideo over eenhandig gamen!

09 februari 2023

Gamen met één hand? Natuurlijk kan dat! Dankzij allerlei aangepaste controllers en andere hardware kun je zo ook lekker los gaan op je favoriete console. Dat is natuurlijk superhandig als je een beperking hebt aan een hand. Maar wat is allemaal mogelijk met deze aangepaste joysticks, muizen en andere controllers? In deze video wordt dat haarfijn uitgelegd.

Ties Klok is kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal en hij weet alles over gamen met een beperking. Hij legt uit dat tegenwoordig allerlei aanpassingen op de markt zijn om alleen je linker of rechterhand te gebruiken bij het gamen. Zo heb je voor de X-box en Playstation verschillende slimme aanpassingen en voor PC-games kun je goed een speciale muis met meer knoppen gebruiken.

In deze video komt Paul van der Made van platform HiPerks ook kort aan het woord over de aangepaste muis die hij al langer gebruikt. Paul zet zich in om gamen voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. Gamen is volgens hem ook een laagdrempelige manier om nieuwe contacten op te doen. “Met gamen is iedereen gelijk. Je ziet niet of de persoon achter het poppetje een man of vrouw is, welke kleur en of hij of zij een beperking heeft. Je ziet dat je dezelfde interesse hebt en dan kun je wat persoonlijker contact krijgen”, vertelde hij in dit interview.

Uniek Esports

Wil je meer weten over dit soort aangepaste hardware? Of ben je op zoek naar andere gamers met een beperking om tips en adviezen mee uit te wisselen en vooral om samen mee te gamen? Ga dan snel naar Uniek Esports: daar gaat nog een hele wereld voor je open als je ziet wat allemaal mogelijk is op het gebied van gamen met een beperking!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: