Direct door naar content
Training Iedereen doet MEE in gemeente Dongen en Tilburg afbeelding nieuwsbericht

Training Iedereen doet MEE in gemeente Dongen en Tilburg

09 februari 2023

Steeds meer kinderen en (jong) volwassenen die extra begeleiding nodig hebben doen mee binnen (reguliere) sport- en beweegaanbieders. Begeleiders van sport- en beweegaanbieders spelen een belangrijke rol in het met plezier laten meedoen van deze groep binnen hun club. Door een (niet-zichtbare) beperking  als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen  deze kinderen en (jong)volwassenen ander gedrag vertonen dan  je verwacht. Dat vraagt om een andere houding en deskundigheid.

Tijdens de training gaan we aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die deelnemers zelf kunnen aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt, staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over o.a. autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van

sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Data

De training bestaat uit twee bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur.

Dongen: donderdag 9 maart en 23 maart van 19.00u tot 21.30u

Tilburg: dinsdag 14 maart en 28 maart van 19.00u  tot 21.30u

Locaties volgen later nog.

Aanmelden

Sport- en beweegaanbieders uit Dongen en Tilburg kunnen zich tot 1 maart aanmelden voor de training in de eigen gemeente.

Per training kunnen maximaal 12 mensen deelnemen (max. 2 per sport- en beweegaanbieder), dus meld je snel aan via judith.van.berkel@tilburg.nl o.v.v. training Iedereen doet MEE.

Indien de training vol zit, word je op de wachtlijst geplaatst (op volgorde van inschrijving).

Ben je een sport- of beweegaanbieder in een andere gemeente en wil je ook graag deelnemen, stuur dan even een e-mail. Indien er nog ruimte is, kun je deelnemen.

De training wordt verzorgd door ervaren trainers van de MEE Plus en MEE De Meent Groep.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: