Direct door naar content
Het grootste volleybaltoernooi voor doven in Nederland! afbeelding nieuwsbericht

Het grootste volleybaltoernooi voor doven in Nederland!

13 februari 2023

Samen sporten en communiceren in gebarentaal zorgt voor een sterke binding tussen de sporters. Wij vinden het belangrijk dat doven kunnen sporten en kunnen communiceren in hun eigen taal, de gebarentaal.

Het grootste dovenvolleybaltoernooi van Nederland wordt op zaterdag 11 maart 2023 van 09.30-18.00 uur in Arnhem gehouden. Hierbij gaan weer 56 teams meedoen. Dit toernooi is al vanaf 1989 een bekend begrip onder doven. Het toernooi wordt de laatste jaren (vóór corona) door meer dan 50 teams bezocht en is daarmee een groot succes. 

Doven uit sociaal isolement halen

Liever Sportiever is een sportvereniging in Arnhem voor doven die graag samen sporten. Met het organiseren van toernooien en activiteiten hoopt Liever Sportiever doven uit hun sociaal isolement te halen. Door middel van handgebaren en spraakafzien worden er makkelijk contacten gelegd. Plezier en toegankelijkheid staan hoog in het vaandel.

Binnen Liever Sportiever kunt u (beach)volleyballen en wandelen. Het is laagdrempelig voor doven, slechthorenden, tolken en studenten gebarentaal. Kijk eens in onze agenda wat er gepland staat.

Sport: Volleybal
Handicap: auditief (doof/slechthorend)
Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar

Meer informatie? Stuur een email naar info@lieversportiever.nl kijk op de websiteFacebook,
Instagram of YouTube.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: