Direct door naar content
Legoland in VS wordt ‘autisme-vriendelijk’ afbeelding nieuwsbericht

Legoland in VS wordt ‘autisme-vriendelijk’

15 februari 2023

Een pretpark is heel erg leuk voor kinderen, maar het is ook een plek met heel veel prikkels. Voor kinderen met autisme of een bepaalde gevoeligheid kan dat allemaal wat veel zijn. Bij de Legoland-parken in de VS gaan ze hier beter op inspelen met borden bij attracties die mogelijke prikkels aangeven.

De Lego-parken in Florida, New York en California krijgen eind maart een keurmerk wat in de VS wordt uitgegeven aan locaties waar ze ‘autisme-vriendelijk zijn. Dit houdt in dat het personeel beter getraind is om bezoekers te assisteren die mogelijk meer prikkels ervaren. Zij kunnen ook verwijzen naar de faciliteiten die in deze parken speciaal zijn aangepast.

Speciale borden en kaartjes

Op verschillende manieren worden in de Lego pretparken namelijk aan mensen met autisme gedacht. Zo worden bij elke attractie borden geplaatst om bezoekers te informeren of daar felle lichten, hard geluid en andere prikkels aanwezig zijn. Ook handig: op speciale kaartjes wordt aangegeven wat de plekken zijn waar het rustiger is voor als je even een pauzemoment nodig hebt. Ook kun je oordoppen krijgen en een speciaal overzichtskaartje waar over het hele park de zones met veel prikkels worden weergegeven.

Prikkelarm uurtje

In Legoland Florida en New York worden ook nog eens stilteruimtes ingericht met aangepast licht en leuk speelgoed. In Legoland California hebben ze ook niet iets extra’s voor deze doelgroep: in de nieuwste attractie Lego Ferrari Build & Race wordt tussen ’s middags een uur alle licht en geluidseffecten uit gezet voor iedereen die een wat kalmere beleving wil.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: