Direct door naar content
Diggy Dex zet zich in voor het Surf Project afbeelding nieuwsbericht

Diggy Dex zet zich in voor het Surf Project

16 februari 2023

Surfen op de golven van de zee, wie wil dat nu niet? Bij Het Surfproject geven ze kinderen met het syndroom van Down, Autisme of ADHD met golfsurfles meer zelfvertrouwen. Dit initiatief heeft sinds kort een nieuwe ambassadeur: songwriter en rapper Diggy Dex. Hij heeft als vrijwilliger al van dichtbij gezien wat de golfsurfles voor impact voor positief effect op de deelnemers heeft.

Diggy Dex voelt zich op meerdere manieren verbonden met het werk van Het Surfproject: “Als surfer weet ik hoe alles van je afvalt als je in het water ligt. Al je bagage, zorgen en opgeplakte labels. Met een zoon die zelf in het autistisch spectrum zit voel ik mij sterk verbonden met de missie van het Surf Project.”

Iedereen gelijk

Afgelopen zomer draaide Diggy Dex al een dag mee op het strand tijdens een surfles. Hij was onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen, ouders en vrijwilligers. Bij het Surfproject hebben ze ook voor een aanpak gekozen die bij de deelnemers zowel in het water als in hun dagelijks leven voor een positief effect zorgt. Daarbij staan individuele aandacht, plezier en veiligheid voorop. Diggy Dex: “Ik denk dat dat de sleutel is: openstaan voor een mens, wat voor achtergrond of bagage hij of zij ook heeft: in het water is iedereen gelijk. Daar draag ik heel graag aan bij.”

Zin in een surfles?

Bij het Surfproject zijn zo’n 400 vrijwilligers betrokken die vanaf mei tot en september surfles geven op het strand. Dat gebeurt op vier locaties: in Camperduin, Zandvoort, Ter Heijde en Ouddorp. Lijkt jou surfen ook een leuke nieuwe uitdaging? Aanmelden kan via: www.surfproject.nl.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: