Direct door naar content
Dit regendeken is ideaal voor rolstoelers afbeelding nieuwsbericht

Dit regendeken is ideaal voor rolstoelers

17 februari 2023

Je kent het wel: ga je naar buiten om een rondje in je rolstoel te maken, begint het net te regenen. Dan zit je al snel met een nat pak. Een Belgische start-up heeft daar een oplossing op bedacht: een regendeken dat je zelfstandig kunt aandoen. Dat is natuurlijk superhandig! Niet zo gek dus dat de uitvinders hiermee een award in de wacht sleepten bij een ontwerpwedstrijd.

Het slimme aan ‘My Blanket’, zoals het deken heet, is misschien wel dat het op het eerste gezicht een gewoon deken lijkt. Daar bestaan al meerdere varianten van voor rolstoelgebruikers. Het bijzondere aan het ontwerp van de Belgische Marie van den Broeck is dat je dit deken volledig zelfstandig om kunt doen. Je hoeft niet recht te staan of hulp van een ander te vragen. Bij het ontwerpen werd uitgebreid naar de ervaringen en wensen van rolstoelgebruikers geluisterd. “Dankzij hun waardevolle feedback konden we MyBlanket verfijnen tot wat het vandaag is. Aan elk detail hebben we gedacht”, vertelt Marie.

Geen zorgen als het regent

De eigenschap dat het deken zelfstandig om de benen gedaan kan worden was ook vanuit die gesprekken duidelijk naar voren gekomen, want dat bestond nog niet. Clara was een van die testers die het deken al vanaf het begin heeft kunnen gebruiken. Zij is erg enthousiast over deze innovatie: “Dankzij de MyBlanket hoef ik me geen zorgen te maken om naar buiten te gaan als het regent. Ik hoef niemand om hulp te vragen en kan zelf het deken aandoen. Dat is voor mij een enorme verbetering.”

Award

Zo kun je dus ook lekker de natuur in gaan en als het tijdens je wandeling begint te spatten doe je gewoon je dekentje over je benen. De vrijheid die gebruikers zo terugkrijgen was voor de jury van de Belgische Henry van de Velde Award ook doorslaggevend. My Blanket won namelijk de gouden award in de categorie ‘consumer’. Dat had Marie niet verwacht: “Deze prijs zorgt voor extra motivatie om er weer in te vliegen en nog meer producten te ontwikkelen die een verschil maken.”

Bron: Supportmagazine.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: