Direct door naar content
Ontdek je kracht tijdens workshop calisthenics! afbeelding nieuwsbericht

Ontdek je kracht tijdens workshop calisthenics!

20 februari 2023

Ken jij de sport calisthenics al? Deze vorm van fitness groeit aan populariteit. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de calisthenicsparken die op steeds meer plekken worden ingericht. Deze sport kun je namelijk heel goed buiten doen. En nog veel belangrijker: doordat je alles op je eigen niveau en tempo doet is het heel erg geschikt voor allerlei beperkingen. Hoe dat werkt kun je komende zaterdag 25 februari ontdekken in een workshop tijdens de European Calisthenics Fair in de RAI Amsterdam.

Calisthenics is een vorm van fitness, waarvoor je niet naar de sportschool hoeft. Je kunt deze sport namelijk gewoon buiten doen in een park. Overal zijn bankjes, klimrekken en andere toestellen te vinden en op steeds meer plekken worden al calishthenicsparken aangelegd. Doordat je deze sport lekker in de buitenlucht doet, lijkt het ook wel een beetje op bootcamp. Maar het heeft ook zeker iets weg van crossfit omdat je je lichaam op meerdere vlakken traint: kracht, mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Eigen gewicht

Het uitgangspunt bij calesthenics is dat je met je eigen lichaamsgewicht als weerstand traint. Je maakt dus geen gebruik van zware gewichten en dat maakt het ook dat je op een verantwoorde manier bezig bent. Met je eigen gewicht kun je het ook uitdagend maken: hoe verder je komt hoe ingewikkelder je de oefeningen kunt maken. Oefeningen die daarbij vaak voorbij komen zijn de push-ups, pull-ups en de burpees.

Workshop

Dat deze sport ook heel erg leuk kan zijn als je een beperking hebt, kun je komend weekend zelf ontdekken in de RAI in Amsterdam. Daar wordt dan een groot calesthenics event georganiseerd met de Europese kampioenschappen en een beurs met allerlei workshops. Een van de sessies staat in het teken van ‘adaptive caleshtehnics’ oftewel de aangepaste vorm van de sport. Je zult zien dat deze sport heel erg breed is en voor iedereen een passende uitdaging kan bieden. En dat kun je vooral ook zelf gaan ervaren: van basisoefeningen tot al meer ingewikkelde beweegpatronen. Je kunt ook gewoon eerst even van de zijlijn kijken hoe het werkt. De professionele begeleiders zijn aanwezig om je een een mooie en vooral leuke introductie op deze sport te geven.

Deelname aan de workshop op zaterdag (12.30 tot 14.00 uur) is gratis! Ga voor alle informatie naar deze pagina

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: