Direct door naar content
Meer sporten mogelijk dankzij de Uniek Sporten Uitleen afbeelding nieuwsbericht

Meer sporten mogelijk dankzij de Uniek Sporten Uitleen

01 maart 2023

Woon je in de regio Zuid-Kennemerland, heb je een beperking én een sportwens die door het ontbreken van een sporthulpmiddel niet mogelijk is? Dan hebben we goed nieuws. In heel Zuid-Kennemerland is sinds vorig jaar de Uniek Sporten Uitleen beschikbaar. Hiermee leen je bijvoorbeeld kosteloos een rolstoel, handbike of loophulpmiddel om een sport uit te proberen. Dit geeft je meer mogelijkheden om de sport te kiezen die het beste bij je past.

De Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een uitleenservice voor sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. Dat betekent dat je o.a. advies krijgt over het sporthulpmiddel, je het middel persoonlijk kunt passen en hij wordt afgesteld op jouw wensen. Tijdens de uitleenperiode is ook altijd technische service en onderhoud beschikbaar.

Uniek Sporten Uitleen in Zuid-Kennemerland
In 2022 hebben 7 sporters succesvol gebruik gemaakt van de uitleen in Zuid-Kennemerland. Waaronder Peter van Wassem, die tijdens een handbike-evenement in aanraking kwam met handbiken. Peter is erg blij met de Uniek Sporten Uitleen: ''Op deze manier kan ik uitvinden of ik een andere sport leuk vind.'' Direct na het handbike-evenement heeft Peter een handbike aangevraagd via Uniek Sporten en heeft hij naast het handbiken ook het rolstoelbadminton uitgeprobeerd.

Klanttevredenheidsonderzoek 
Dat niet alleen Peter blij is met de service van Uniek Sporten blijkt wel uit het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van Uniek Sporten. Door heel Nederland werd de service gemiddeld beloond met een 8 als rapportcijfer. Wout Werker, Adviseur Hulpmiddelen bij Uniek Sporten is trots op het cijfer. ''Al met al een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn. Het leverde ook nog een aantal verbeterpunten op waar we in 2023 mee aan de slag gaan''. 

Voor (jong)volwassenen
Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Wil jij ook nieuwe sporten uitproberen met een van de hulpmiddelen van Uniek Sporten? Kijk dan op de hulpmiddelenpagina.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: