Direct door naar content
Beleef Oranje op de blindentribune in De Kuip afbeelding nieuwsbericht

Beleef Oranje op de blindentribune in De Kuip

23 februari 2023

Op maandag 27 maart speelt het Nederlandse elftal de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal in 2024 tegen Gibraltar. Deze eerste thuiswedstrijd in de nieuwe voorbereidingsreeks wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam. Ook Oranjefans met een visuele beperking kunnen deze wedstrijd in het stadion beleven dankzij een speciaal ingerichte blindentribune. De kaartverkoop voor deze plekken is al geopend!

De blindentribune in De Kuip is helemaal ingericht voor jou als fan met een visuele beperking: met behulp van audioapparatuur krijg jij een gedetailleerd beschrijvend wedstrijdverslag. Als er gescoord wordt dan voel je dat natuurlijk ook, want dan trilt het hele stadion. De kans op doelpunten is bij deze eerste kwalificatiewedstrijd onder de teruggekeerde bondscoach Ronald Koeman best groot. Het Nederlands elftal speelde in de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar ook al tegen Gibraltar. Oranje won het uitduel in maart 2021 met 0-7 en tijdens de thuiswedstrijd in oktober 2021, toen ook in De Kuip, was Oranje met 6-0 te sterk.

Geuren en geluiden

Het fenomeen ‘blindentribune’ is zeker niet nieuw. Bij de Vueltastart in Utrecht vorig jaar kon je bijvoorbeeld ook met behulp van een speciale commentator horen hoe de ploegentijdrit voor je verliep. Veel Eredivisieclubs hebben al langer zo’n plek ingericht voor de fans met een visuele beperking. In De Kuip is Feyenoordfan José een vaste kracht op die tribune. Door de lucht van het gras, de geluiden van de fans om haar heen en vooral het commentaar zit zij altijd helemaal in de wedstrijd. “Je mist echt niks, ik zou niet thuis willen zitten met een thuiswedstrijd. Ik kan helemaal meemaken wat er op het veld gebeurt”, zegt ze in een video. Luister hier hoe zij de wedstrijden beleeft:Interesse?

Wil jij Nederland-Gibraltar op de Blindentribune meemaken op 27 maart? De kaartverkoop is net geopend. De kaarten voor de Blindentribune kosten 30 euro, kaarten voor de begeleider(s) zijn volledig gratis. Als je interesse hebt kun je een bestelformulier aanvragen via blindentribune@gmail.com.

Foto: Wikimedia (CC) / Luctor

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: