Direct door naar content
Aftrap regionaal samenwerkingsverband Aangepast Sporten Duin- en Bollenstreek afbeelding nieuwsbericht

Aftrap regionaal samenwerkingsverband Aangepast Sporten Duin- en Bollenstreek

01 maart 2023

Sporten en bewegen voor iedere inwoner van de Duin- en Bollenstreek mogelijk en toegankelijk, dat is onze ambitie! Dit lukt nog niet altijd, want mensen met een beperking of chronische aandoening bewegen minder vaak dan mensen zonder beperking. Met de buurtsportcoaches, gemeenten en andere organisaties uit Katwijk, Lisse, Hillegom, Teylingen en Noordwijk werken we samen om vraag en aanbod voor aangepast sporten te matchen.

Wat doen wij?

  • We geven sportadviezen en begeleiden mensen naar passend sport- en beweegaanbod
  • We ondersteunen sportaanbieders bij hulpvragen of het opzetten van nieuw aanbod
  • We organiseren activiteiten
  • We sluiten aan bij lokale en regionale evenementen en maken die toegankelijker
  • We werken als verbinder in de regio samen met organisaties uit de eerste- en tweedelijnszorg, welzijn, (speciaal) onderwijs, sport, gemeente en meer
  • We maken aangepast sporten zichtbaar bij de inwoners
  • We zorgen voor scholing en kennisdeling voor trainers, verenigingen, buurtsportcoaches, (sport)professionals

Regionale samenwerking
Op 7 februari kwamen de partijen van het regionaal samenwerkingsverband Aangepast Sporten Duin- en Bollenstreek voor het eerst bijeen: de vijf gemeenten, buurtsportcoaches van Welzijnskwartier Katwijk, Sportbedrijf Noordwijk, Lisse Actief, Hillegom in Beweging, Combibrug en de regio-regisseur aangepast sporten van Team Sportservice Zuid-Holland.

We spraken onder meer over het belang van sport en bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking. Eén van de uitkomsten was dat samenwerken met organisaties uit de zorg, welzijn en onderwijs daarbij cruciaal is. Een mooi voorbeeld is de Uniek Sporten Uitleen die sinds 1 januari 2023 beschikbaar is voor inwoners van de regio. Ben je voor sport en bewegen aangewezen op een sporthulpmiddel, dan kun je deze via de Uitleen uitproberen en zo laagdrempelig een passende sport vinden. Ook kunnen je terecht bij verschillende sportclubs in de regio.

Contact
Wil je meer informatie over wat wij doen? Werken jij of je organisatie met mensen met een beperking of chronische aandoening in de Duin- en Bollenstreek? Wil je als ervaringsdeskundige meedenken of ben je op andere wijze bij dit thema betrokken? Dan komen wij graag in contact! (mreitsma@teamsportservice.nl).

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: