Direct door naar content
Mieke van Chastelet en Joop Broens: toppers in rolstoelsporten afbeelding nieuwsbericht

Mieke van Chastelet en Joop Broens: toppers in rolstoelsporten

01 maart 2023

De wethouder Sport in de gemeente Heumen, Pepijn Baneke, had afgelopen week bijzondere inwoners op bezoek! Namelijk de Maldense echtgenoten Mieke van Chastelet en Joop Broens. Zij heeft vele prijzen gewonnen als rolstoelhandbalster, hij is toptrainer in het rolstoeltennis. Mieke: “Iemand in een rolstoel kan vaak veel meer dan hij of zij denkt.” Voor alle prestaties van Mieke kreeg zij uiteraard een sportpluim maar ook voor Joop Broens was er een kleine attentie.

Voor speciale en uitzonderlijke prestaties belonen wij onze inwoners met een Heumense (sport)pluim. Dat is een oorkonde waarop de prestatie staat aangegeven. Bovendien krijgt de betreffende inwoner een attentie. Afgelopen jaar heeft Mieke met haar hele team enorm veel prestaties behaald in het rolstoelhandbal, namelijk goud bij een voorbereidend internationaal toernooi in Duitsland, zilver op het EK en WK in Portugal en 5e op het WK in Egypte. Maar ook Joop heeft al veel bereikt als trainer van rolstoeltennissers. Hij begeleidt onder anderen Sam Schröder. Hij heeft zich gespecialiseerd in rolstoeltennis, nadat die sport via het reguliere tennis op zijn pad was gekomen.

Uniek Sporten

Buiten het feit dat Mieke en Joop toppers zijn in rolstoelsporten zetten zij zich in om de rolstoelsport meer voor het voetlicht te brengen. Daarom hebben ze ook contact gezocht met onze gemeente en Uniek Sporten. Wij werken als gemeente samen met het platform ‘Uniek Sporten’ om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om te sporten. Ze geven sportadvies en beantwoorden vragen over hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. We gaan nu samen onderzoeken of het organiseren van een rolstoelsportdag voor inwoners (ook uit de regio) haalbaar is.
Wilt u hier meer over weten of over Uniek Sporten in het algemeen stuur dan een e-mail naar: regionijmegen@unieksporten.nl  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: