Direct door naar content
Multisport wegens succes verlengd! afbeelding nieuwsbericht

Multisport wegens succes verlengd!

02 maart 2023

Speciaal voor kinderen die geen aansluiting kunnen vinden bij reguliere sportclubs óf kinderen die het leuk vinden om meerdere sporten uit te proberen, is er Multisport.

Deze lessen vinden elke dinsdagmiddag plaats in De Boei in Vinkeveen. Wegens het succes van deze lessen wordt Multisport verlengd tot aan de zomervakantie en is er weer ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Multisport wordt begeleid door Puck de Heus. Zij is buurtsportcoach aangepast sporten bij Team Sportservice provincie Utrecht.

Kinderen van 4 tot 7 jaar

De lessen Multisport worden gegeven in twee groepen. In de groep van de jonge kinderen (4 tot 7 jaar) wordt vooral ingezet op de grof motorische ontwikkeling en de sociale ontwikkeling. We hebben te maken met kinderen voor wie het minder gemakkelijk is om contacten te leggen of zich aan te sluiten bij een groep. Daar begeleiden de buurtsportcoaches aangepast sporten hen in met allerlei sport- en spelactiviteiten. Elke les is anders.

Kinderen van 8 tot 14 jaar

In de groep met kinderen tussen de 8 en 14 jaar wordt ingezet op de grove als de fijne motorische ontwikkeling. De ene week is dat gewoon voetbal, de andere week doen we bijvoorbeeld rolstoelbasketbal of zitvolleybal. Het doel is dat de kinderen van alles zien en ervaren. De les wordt afgesloten met een kortere oefening waarin de focus ligt op concentratie of juist op samenwerking. Uiteraard komt hier ook het sociale aspect bij.

Puck is ontzettend blij dat de lessen Multisport door gemeente De Ronde Venen worden verlengd tot en met de zomervakantie.

“De kinderen hebben er baat bij” - Puck de Heus

We hebben te maken met kinderen met een beweegachterstand of een achterstand in het sociaal contact. Juist voor hen is het ontzettend belangrijk om ook te worden gestimuleerd in bewegen. Dit zijn kinderen voor wie dat van nature lastiger is. In deze groep ervaren ze plezier en krijgen ook zij zin in gym en sporten.

“Dat is zo waardevol! Ik ben erg trots als ik hun groei zie.” - Puck de Heus

Een van de succesfactoren van Multisport is volgens Puck de herkenning die de kinderen in elkaar zien. Voor deze kinderen zijn veel dingen spannend. Puck stimuleert het groepsproces en moedigt hen aan elkaar te helpen en te ondersteunen waar dat kan. De kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn die dingen spannend vinden. Het mag er zijn. Dat helpt in het zelfvertrouwen en dan zie je dat ze plots dingen tóch durven en doen.

De groepen van Multisport worden bewust klein gehouden. Hierdoor is er meer persoonlijke aandacht voor ieder individueel kind.

“Zo kan ieder kind zich optimaal ontwikkelen.” - Puck de Heus

Meer informatie

Nieuwsgierig? Voor kinderen van 4 tot 7 jaar vindt Multisport plaats op dinsdagmiddag van 15.30-16.15 uur; de les voor kinderen van 8 tot 14 jaar van 16.30 uur tot 17.30 uur. Vooraf aanmelden voor de lessen is wenselijk en kan via pdeheus@teamsportservice.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: