Direct door naar content
Chris Vos wint World Cup-seizoen! afbeelding nieuwsbericht

Chris Vos wint World Cup-seizoen!

06 maart 2023

Para snowboarder Chris Vos is weer lekker bezig! Onze ambassadeur sloot namelijk in het Italiaanse Passo San Pellegrino het worldcupseizoen 2022-2023 als eindwinnaar af. Dat geeft vertrouwen richting zijn volgende doel, het WK in Spanje en ook al een beetje voor de Paralympische Spelen van 2026 waar hij ook zijn zinnen op heeft gezet.

Chris pakte op de Italiaanse piste brons op het onderdeel Snowboardcross, maar door zijn eerdere topprestaties het afgelopen seizoen kon hij bij het eindklassement op het hoogste schavot klimmen. En daar was hij natuurlijk bijzonder blij mee. In een filmpje wat hij op Instagram deelde hoor je niet alleen zijn teamgenoten juichen. Als hij zelf de beker in zijn hand heeft hoor je hem ook even kort: woohooo roepen! En terecht! Kijk hier zelf hoe blij hij was en ook een kort fragment van zijn race op de banked slalom.

Op naar Spanje 

Chris won niet alleen het eindklassement van de Snowboardcross, maar ook het gecombineerde wereldbekerklassement van de Snowboardcross en de BankedSlalom! Alle reden voor Chris om met vertrouwen vooruit te kijken naar wat nog komen gaat. Dat is eerst nog het WK Parasnowboarden in La Molina, Spanje (8 tot 17 maart). Daar wil hij zijn nu al goede seizoen nog even helemaal goed afsluiten.

Spelen 2026

Hij kijkt ook verder vooruit, want in een post dacht hij terug aan de Paralympische Spelen van Beijing precies een jaar geleden. “Ik ben erg op wat wij zover al bereikt hebben en de zilveren medaille van Beijing is er een die ik niet snel meer zal vergeten. Mijn volgende doel is de Spelen van 2026 in Milaan, waar alle oranje ‘Duchies’ weer terug zullen keren!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: