Direct door naar content
Start deze zomer met wandelen in Doesburg! afbeelding nieuwsbericht

Start deze zomer met wandelen in Doesburg!

07 maart 2023

Op woensdag 19 april 2023, start de Wandelchallenge in Doesburg. Deze Challenge komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC), die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. PlusFit, Doesburg Beweegt en Doesburg Vitaal zijn dan ook allen betrokken bij dit project. Zij nodigen u uit om mee te wandelen en te starten met een fit en gezond 2023!

Wat is de Wandelchallenge?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Ongeveer 20 weken lang wandelt u naar een betere gezondheid onder leiding van een deskundige wandelcoach van PlusFit. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. In Doesburg noemen we de Challenge sinds een aantal jaar de Wandel Challenge. Bewegen is namelijk voor iedereen gezond; diabetes, COPD, overgewicht of eenzaamheid, iedereen is van harte welkom om mee te wandelen!

Wandelen met een app

Op de app van Doesburg vitaal (te downloaden als “It’s my life” via Android of Apple) kan men punten verdienen door te wandelen en te fietsen. Met deze punten kunnen inwoners met een kleine portemonnee gezonde producten verdienen zoals kaas, brood of groenten. Inwoners van Doesburg met een “gezonde” portemonnee kunnen juist deze punten doneren aan iemand die het harder nodig heeft. Wandelen met de Wandelchallenge in Doesburg betekent dus ook veel punten sparen voor de deelnemers!

Inschrijven

Op woensdag 19 april, om 19:00 uur zal er eerst een informatiebijeenkomst plaatsvinden met een korte startwandeling op de Wilgenstraat 4 in Doesburg. Vanaf woensdag 26 april wordt er iedere week gewandeld waarbij er rekening wordt gehouden met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Na 20 weken wandelen sluiten we de Wandel Challenge feestelijk af. Ga naar de inschrijfpagina om u aan te melden: www.nationalediabeteschallenge.nl/doesburg. Hier is ook alle informatie, trainingstijden etc. te vinden. De eigen bijdrage is eenmalig €5,-. Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar info@plus-fit.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: