Direct door naar content
Dit zijn onze Unieke powervrouwen! afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn onze Unieke powervrouwen!

08 maart 2023

Het is vandaag Internationale Vrouwendag! Een mooi moment om onze vrouwelijke ambassadeurs in het zonnetje te zetten. Stuk voor stuk zijn dit inspirerende powervrouwen die laten zien dat je als vrouw met een beperking heel veel moois kan bereiken!

Diede de Groot

Onze ambassadeur Diede doet haar achternaam al een tijdje eer aan: ze is in het vrouwenrolstoeltennis simpelweg een hele grote. 2021 was haar gouden jaar, want toen won ze de Golden Slam. Ze schreef toen alle Grand Slams en de Paralympische titel op haar naam. In 2022 won ze opnieuw alle Grand Slams. Dit jaar is ze ook al goed begonnen, want ze heeft de Austrialian Open al in de pocket! Ook was ze te gast in onze podcast, luister hier naar haar verhaal.

Eva Eikhout

Stoer, niet op haar mondje gevallen en vol humor: dat is Eva Eikhout! Dat zijn ook handige eigenschappen in haar werk als programmamaker en presentator. Voor Uniek Sporten is zij de co-host van de ONBEPERKT-podcast, dat deed ze eerst met Wilfred Genee en sinds kort met Marcel Maijer. Eva is scherp en deelt ook graag haar persoonlijke ervaringen over haar leven met een beperking. Niet voor de aandacht maar om anderen met een beperking over hun drempelvrees te helpen. Kijk dat is nog eens inspirerend, toch!?

Fleur Jong

Nog zo’n inspirerende ambassadeur: Fleur Jong! Zij is een goed voorbeeld van niet bij de pakken neer zitten bij een tegenslag. Tot haar 17e leefde ze een normaal leven, maar een bacterie in haar bloedbaan zorgde dat ze de helft van acht vingers en -uiteindelijk- allebei haar onderbenen moet missen. Niet lang na die ingrijpende gebeurtenis begon ze met atletiek en dat veranderde haar leven, vertelde ze in deze aflevering van de ONBPERKT podcast. “Zonder mijn beperking had ik nooit ontdekt waar mijn talent ligt.” Met dat talent voor sprint en verspringen op haar blades heeft ze inmiddels ook al veel laten zien: van records tot paralympisch goud.

Kimberly Alkemade

Voor Kimberly Alkemade geldt ook dat zij haar beperking heeft om kunnen zetten in een kracht. Door een ernstig bus-ongeval op haar achtste heeft zij geen linker onderbeen meer. Toen ze een sportprothese kreeg ging ze allerlei sporten proberen: volleyballen, snowboarden en hardlopen. De positieve reacties die ze uit de buurt kreeg, gaven haar de doorslag om met het hardlopen door te gaan. “Doordat ik zag dat mensen er heel positief naar keken dat ik mijn beperking omzette naar een kracht, dacht ik: wat kan ik eigenlijk nog meer met mijn blade?”

Lisa Bunschoten

Lisa Bunschoten is geboren met een korter linkerbeen. Ze begon op haar veertiende evengoed met snowboarden, maar op haar zestiende moest haar voet worden geamputeerd. Toch weerhielden de fysieke ongemakken Lisa er niet van om na het herstel van deze ingrijpende operatie het snowboarden weer op te pakken. Inmiddels snowboardt zij met een onderbeenprothese en hoort ze tot de wereldtop! Snowboarden heeft haar leven veranderd, zegt ze. Het heeft er ook voor gezorgd dat ze samen met haar vriend Chris Vos haar droom kan waarmaken: samen helemaal leven voor het snowboarden.

Jij bent ook een powervrouw!

Zoals je ziet zijn deze ambassadeurs allemaal powervrouwen die hun beperking gebruiken in positieve zin. Dat kan jij dus ook! Sport en bewegen is een hele goede manier om je beperking om te buigen in mogelijkheden. Op zoek naar een sport? Kijk dan eens in de Sportzoeker!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: