Direct door naar content
Stoer, sterk en geen hoogtevrees? Doe mee aan de proefles klimmen op vrijdag 24 maart! afbeelding nieuwsbericht

Stoer, sterk en geen hoogtevrees? Doe mee aan de proefles klimmen op vrijdag 24 maart!

09 maart 2023

Klimmen ken je misschien van klimmen in een boom, op een klimrek of in de bergen. Maar klimmen kan ook in een klimhal. Je klimt dan omhoog via een muur met verschillende klimgrepen. Zo kan je met je armen omhoog trekken en met je benen omhoog duwen. Net zo lang tot je boven aan de muur bent! Wil jij een keer klimmen? Meld je dan aan bij Klimmuur Haarlem.

Veiligheid
Klimmen is een veilige sport. Je klimt altijd gezekerd. Dat betekend dat je vast zit en niet zomaar naar beneden kan vallen. Beneden staat iemand die jou helpt door je te zekeren. Omdat je beide aan het zelfde touw vast zit mag degene die jou beneden zekerd maximaal 15 kilo lichter zijn dan degene die naar boven klimt. 

Ook klimmen?
Bij klimmuur Haarlem zijn er speciale lessen voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar met een verstandelijke, lichamelijke of visuele beperking. Wel is het belangrijk dat je zelf de trap op kan komen om de klimhal te bereiken. De les is op vrijdag 24 maart van 16.00 - 18.00 en kost 22,50,-. De les wordt gegeven door een ervaren kliminstructrice. Wel moet je zelf iemand meenemen om je te zekeren. Wil jij mee doen bij de klimclinic bij klimmuur Haarlem? Meld je dan hier aan. Twijfel je of je mee kan doen of heb je een vaag? Neem contact op met Linda, linda@deklimmuur.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: