Direct door naar content
Judo (en andere sporten) voor visueel beperkte sporters in Multi Trainingscentrum (MTC) Apeldoorn  afbeelding nieuwsbericht

Judo (en andere sporten) voor visueel beperkte sporters in Multi Trainingscentrum (MTC) Apeldoorn

13 maart 2023

Mensen met een visuele beperking bewegen en sporten minder dan mensen zonder een visuele beperking. 30% van de mensen boven de 12 jaar in Nederland met een visuele beperking sport wekelijks ten opzichte van 53,4% zonder beperking.

Sinds een paar jaar wordt er in Apeldoorn, onder leiding van o.a. Danielle Gommers-Vriezema, getraind door een selecte groep v.i. judoka's (visueel beperkt) om op een hoger niveau te komen.

Danielle, trainster visual impaired judo bij V.I. judo en woonachtig in Apeldoorn: "Gezamenlijk met enkele belangrijke stakeholders m.b.t sporten met een visuele beperking gaan wij de uitdaging aan om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen."  

Danielle: "Wij hebben de ambitie om dat te realiseren voor sporters in een multi trainingscentrum (MTC) in Apeldoorn waarbij de judosport centraal zal staan maar waar we ook een centrum willen zijn om andere sporten uit te proberen en verder te ontwikkelen zoals goalbal, blind running en blindenvoetbal."

Het doel is om een MTC te starten, waar alle faciliteiten inzitten om sporters met een visuele beperking een trainings- en ontmoetingsplek te creëren waar uiteindelijk naast judo ook andere sporten tot ontwikkeling kunnen komen. 

Daarnaast denkt de groep met enthousiaste stakeholders met o.a. de Try Out dagen i.s.m. gehandicaptensport Nederland bij te kunnen dragen aan het versterken van en verder investeren in het netwerk. We denken ook andere sporters te kunnen doorverwijzen naar de overige (Paralympische) sportprogramma’s voor mensen met een visuele beperking.  

Danielle: "We willen binnen het MTC sporters opleiden die niet alleen gaan uitblinken in hun sport, maar die ook als mens een ontwikkeling gaan doormaken, waar ze de rest van hun carrière en hun leven veel baat bij hebben."

Er is een intensieve samenwerking met; Bartimeus, Gehandicaptensport Nederland met hun programma Zichtbaar sportief, Visio ’t Loo Erf en de sportbonden.  

 

De locatie waar het MTC zich gaat vestigen is:

FSG sportcampus

Laan van Westenenk 4

7336 AZ Apeldoorn

 

Lijkt het jou ook leuk om te sporten en aan te sluiten bij het MTC neem dan contact op met Danielle Gommers-Vriezema: 06-2125 5876

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: