Direct door naar content
KickIt in Den Haag “Voetballen in je rolstoel” afbeelding nieuwsbericht

KickIt in Den Haag “Voetballen in je rolstoel”

16 maart 2023

Op zaterdag 25 Maart organiseert HAAG88 nieuw in Den Haag in samenwerking met InnoBeweeglab en Kiwanis International: KickIt voetballen in je rolstoel.

Het evenement gaat plaatsvinden in de  Sport Campus Den Haag.

De AmiGo is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van een rolstoel bevestigd kan worden, zowel aan een handbewogen- als elektrische rolstoel. De AmiGo kan ballen oppakken, vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers.

De AmiGo is multifunctioneel en multi-inzetbaar. Met de AmiGo kan namelijk niet alleen een voetbalspel gespeeld worden, maar ook andere spellen mee gespeeld worden. Hij is multi-inzetbaar doordat hij op verschillende ondergronden inzetbaar is: een gymzaalvloer, kunstgras én op straat.

Voor het creëren van de Kickit teams ligt de focus in eerste instantie op de doelgroep kinderen in een rolstoel in de leeftijd van 8-16 jaar. Echter kan een bredere doelgroep mensen in een rolstoel kennismaken met de AmiGo via de gymles op (de mytyl)school en tijdens therapie in de revalidatiekliniek.  Bovendien is de sport Kickit niet beperkend tot de leeftijd 8-16 jaar. Voor de toekomst voorzien we dan ook een volwassenencompetitie en extra spel-/trainingsgroepen (wekelijkse trainingen, buiten de competitieteams om).

Het doel van HAAG88 is om deze nieuwe tak van sport op te nemen in het programma zodat kinderen en volwassenen die gekluisterd zitten aan hun rolstoel te kunnen laten sporten in de rolstoel.

En dan te bedenken “Voetballen in je rolstoel” hoe cool is dat!

 

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: