Direct door naar content
Ontwikkeling voetbalschieter AmiGo gaat hard! afbeelding nieuwsbericht

Ontwikkeling voetbalschieter AmiGo gaat hard!

16 maart 2023

Voetballen vanuit een rolstoel? Dat kan dankzij het nieuwe sporthulpmiddel AmiGo, ook wel de Voetbalschieter, waar de afgelopen twee jaar hard aan is gewerkt. Dit hulpstuk maakt het mogelijk dat je als rolstoelgebruiker ook mee kunt voetballen. Ondertussen is al een tweede lichtere en snellere versie van de schieter getest en worden ook al stappen gezet in de ontwikkeling van een bijpassende sport: Kickit!

De AmiGo is een tof sporthulpmiddel dat aan de voorkant van zowel een elektrische als handbewogen rolstoel bevestigd kan worden. De ‘schieter’ kan ballen oppakken, vasthouden en met een druk op de knop kan de bal met verschillende snelheden weggeschoten worden. Het is mogelijk de bal af te pakken van andere rolstoelgebruikers en in de toekomst moet het zelfs mogelijk worden om ook met verschillende schiethoogtes en soorten ballen te schieten.

Meer locaties

De ontwikkelingen van deze uitvinding gaan hard. Het bedrijf achter de Amigo zegt dat het dit jaar mogelijk moet worden om de eerste schieters aan te schaffen. Ook willen zij samen met met InnoBeweegLab het eerste Kickit toernooi organiseren. Ze zijn daarom al bezig om een netwerk van locaties op te zetten waar je met de AmiGo kan spelen.

Eerste toernooi

De regio Brabant loopt daarbij al voorop, want daar zijn de eerste scholen al actief met de introductie van de Amigo. Het doel is om de komende maanden met minimaal vier regionale Kickit teams toe te werken naar het eerste grote Kickit toernooi dat in augustus 2023 gepland staat.

Interesse in een clinic?

Om de sport Kickit op de kaart te zetten zijn meer locaties nodig waar je met de AmiGo kan spelen. Gehandicaptensport Nederland is daarom op zoek naar (meer) organisaties en scholen die interesse hebben in het gebruiken van de AmiGo in de gymles en/of het opstarten van een Kickit team.

Geïnteresseerden om een clinic te organiseren kunnen voor meer informatie contact opnemen via info@gehandicaptensport.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: