Direct door naar content
Het A-team gaat weer starten afbeelding nieuwsbericht

Het A-team gaat weer starten

16 maart 2023

Sporten, Bewegen en ontmoeten is belangrijk voor iedereen. Voor iemand met autisme kan dit lastig zijn, maar kan het een groot en belangrijk verschil maken in zijn/haar leven. Gebleken is dat de doelgroep met autisme sinds de Corona pandemie nog meer moeite heeft met het vinden van een passende (beweeg) activiteit. Daarom gaat Welzijnskwartier het A-team weer heropstarten.

Weerbaarheid & acceptatie
Jongeren met autisme (8-16 jaar) kunnen bij het A-Team wekelijks kennismaken met verschillende soorten sport. Dit kan 1 op 1, of in groepsvorm. Hiermee wordt een stuk weerbaarheid en acceptatie opgebouwd. Sporten kunnen o.a. zijn: atletiek, bootcamp, yoga, etc. Dit alles om ooit misschien de stap te kunnen maken naar een regulier of passend beweegaanbod. 

Praktische informatie
Woon je in de gemeente Katwijk en ben je benieuwd naar het A-team. Heb jij autisme of ken jij iemand voor wie deze beweegactiviteit geschikt zou kunnen zijn. Laat dit dan weten via Jeffreydrost@welzijnskwartier.nl of neem contact op via 06-57882682.
Bij genoeg aanmeldingen kan de activiteit worden ingepland.

Let op: van ouders en begeleiders wordt een actieve rol verwacht in de organisatie van de activiteit. Ouders en/of begeleiders dienen altijd aanwezig te zijn.

Lees hier meer over het A-team.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: