Direct door naar content
Kom deze lente uit je comfortzone: daag jezelf uit! afbeelding nieuwsbericht

Kom deze lente uit je comfortzone: daag jezelf uit!

20 maart 2023

Buiten merk het je nog niet, maar ondanks de regen is vandaag de lente officieel begonnen! Dat betekent ook dat het weer (als het goed is) steeds beter wordt om lekker naar buiten te gaan om te sporten. Deze lente is het perfecte moment om eens uit je comfortzone te komen en jezelf uit te dagen. In de Uniek Sporten app vind je daar kleine en grote challenges voor. Probeer het gewoon eens uit!

De lente is het jaargetijde van de frisse start: alles gaat weer bloeien en groeien en daar kun jij natuurlijk ook aan meedoen. In de lente kun je jouw fitheid ook een boost geven door lekker veel buiten te gaan sporten. Hou jij van een uitdaging? Dan is dit het moment om eens uit je comfortzone te komen. Door stapje voor stapje je grenzen te verleggen word je steeds een beetje fitter en motiveer je jezelf steeds opnieuw. Want iedere keer als je weer iets verder komt dan geeft dat een boost aan je zelfvertrouwen een boost. Je zal zien dat je meer kunt dan je dacht.

Challenges

In de Uniek Sporten app zit al een element ingebouwd om jezelf uit te dagen: challenges van allerlei formaten en niveaus. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de challenge om een workout van 30 minuten te volbrengen en als je daarna een stapje verder wil ga je naar 60 minuten. Wil je naar buiten dan hebben we ook allerlei mogelijkheden. Zo kun je met rolstoelrijden beginnen met 20 minuten of zoveel als je kan. Een vergelijkbare challenge kun je ook met handbiken doen. Verder kun je met handbiken kiezen voor uitdagingen van 2, 10 of 20 km. Ook met hardlopen kun je challenges doen van 10 tot zoveel mogelijk kilometers. Zo zie je dat we van klein tot groot allerlei uitdagingen te bieden hebben.

Denken in mogelijkheden

Mariëlle Timmermans gebruikt de app al een tijdje en is erg te spreken over deze functie in de app. “Ik ben wel competitief ingesteld en daag mezelf graag uit. Ik vind de challenges daarom ook leuk. Met de community kun je met gelijkgestemden overleggen over het sporten, elkaar vragen stellen en complimenten geven. Dat werkt stimulerend! De app helpt zo bij het denken in mogelijkheden. Mij heeft het geholpen veel meer uit mijn nieuwe sportrolstoel te halen.”

Wil je zelf aan de slag met een leuke passende uitdaging? Kijk dan snel in de Uniek Sporten app.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: