Direct door naar content
Kledingmerk wil beeld kleine mensen veranderen afbeelding nieuwsbericht

Kledingmerk wil beeld kleine mensen veranderen

23 maart 2023

In de modewereld zie je steeds meer merken die kleding ontwerpen speciaal voor mensen met een beperking. Voor kleine mensen bestond dit eigenlijk nog niet. De jonge ontwerpster Chamiah Dewey wilde hier verandering in brengen en begon daarom een kledingmerk voor kleine mensen. Ze wil met de kleding graag bijdragen aan een positiever beeld.

Chamiah krijgt vaak de vraag waarom zij een kledingmerk is begonnen voor mensen die door een groeistoornis niet langer dan 1.55 m zijn. Toen zij studeerde aan de London College of Fashion werkte ze in een jeugdprogramma samen met een meisje met dwerggroei. Chamiah leerde zoveel over haar en vooral over de uitdagingen en dagelijkse tegenvallers waar kleine mensen mee te maken krijgen.

Eigen merk

Door wat zij hoorde besloot Chamiah dat ze kleding wilde gaan ontwerpen voor kleine mensen. Na onderzoek en vele studieprojecten kwam ze erachter dat dat nog nauwelijks bestond. Zeker niet voor kleine mensen die zich stijlvol en tijdloos willen kleden. Daarom begon ze haar eigen merk: Chamiah Dewey Fashion.

Modewereld opschudden

De oprichtster heeft grootse plannen met haar merk. Ze wil namelijk de mode-industrie opschudden en zorgen voor een positiever beeld van kleine mensen. “We willen laten zien dat kleine mensen net zo mooi zijn als anderen en daarom ook stijlvolle kleding en een plek in de modewereld verdienen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: