Direct door naar content
Wereldrecord marathon met rolstoel verbroken! afbeelding nieuwsbericht

Wereldrecord marathon met rolstoel verbroken!

23 maart 2023

De vriendinnen Lotte en Kimberley hebben afgelopen weekend in Barcelona een bijzonder wereldrecord verbroken: Lotte liep de marathon terwijl ze Kimberley in haar rolstoel duwde. Met hun tijd van 3.25 waren ze ruimschoots sneller dan het oude wereldrecord.

Lotte heeft al heel wat bijzondere avonturen op haar naam staan. Ze liep bijvoorbeeld een zesdaagse ultraloop door de woestijn en fietste op een eenwieler de Mont Ventoux op. In het dagelijks leven is zij leerkracht in het speciaal onderwijs en ze begeleidt in de winter zitskivakanties. Tijdens de wintersport raakte zij bevriend met Kimberley, waarmee ze graag een nieuwe sportieve uitdaging aanging.

Barcelona

Ze hadden namelijk gezien dat het oude wereldrecord marathonlopen met een rolstoel op 3.54 stond. Daar wilden de twee Belgische vriendinnen samen graag onder duiken. “Het was heel erg tof om dit samen te doen”, zegt Lotte tegen GVA.be. Ze kozen voor hun recordpoging voor de marathon van Barcelona omdat het om veiligheidsredenen niet bij de marathons van Berlijn of Amsterdam mogelijk was om met een rolstoel tussen andere marathonlopers te gaan.

Belletje

In Barcelona konden Lotte en Kimberley via de zijkant van het parcours makkelijk mensen inhalen. “Kimberly had een belletje mee om mensen te waarschuwen dat we eraan kwamen, dat was heel handig.” Bij 24km kregen ze met wat hoogteverschil in het parcours te maken, wat het zwaar maakte. “Na km 30 had ik er vertrouwen in dat het zou lukken, dan is de finish al dichtbij. De laatste kilometer was nog wel steil bergop, maar ik ben heel tevreden over de tijd”, zei Lotte.

Nieuwe avonturen

Na de finish nam ze een chocomelk om te herstellen van de prestatie en daarna een cocktail op een terrasje om het verbroken record te vieren. “We zijn allebei heel erg blij. Kimberly is ook trots dat haar naam ook in het World Guinness Book of Records zal staan.”

Kimberley noemde Lotte op Instagram ook een vriendin uit duizenden. “Dankzij haar kan ik zeggen dat we samen het wereldrecord 'marathon lopen met een rolstoel' hebben verbroken, en dat is echt een once in a lifetime experience waarvan ik nooit had gedacht om zoiets ooit mee te maken! Op naar nog meer avonturen samen.”

Foto: Instagram Kimberley

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: