Direct door naar content
Voetbalschieter AmiGo bij voetbalvereniging OJC in Rosmalen  afbeelding nieuwsbericht

Voetbalschieter AmiGo bij voetbalvereniging OJC in Rosmalen 

29 maart 2023

Dankzij het nieuwe sporthulpmiddel AmiGo, kun je nu voetballen vanuit een rolstoel. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de Voetbalschieter. In de regio 's-Hertogenbosch is voetbalvereniging OJC Rosmalen voorbereidingen aan het treffen om te starten met een Kickit team. Dit hulpstuk maakt het mogelijk dat je als rolstoelgebruiker ook mee kunt voetballen. Ondertussen is al een tweede lichtere en snellere versie van de schieter getest en worden ook al stappen gezet in de ontwikkeling van een bijpassende sport: Kickit!

De AmiGo is een tof sporthulpmiddel dat aan de voorkant van zowel een elektrische als handbewogen rolstoel bevestigd kan worden. De ‘schieter’ kan ballen oppakken, vasthouden en met een druk op de knop kan de bal met verschillende snelheden weggeschoten worden. Het is mogelijk de bal af te pakken van andere rolstoelgebruikers en in de toekomst moet het zelfs mogelijk worden om ook met verschillende schiethoogtes en soorten ballen te schieten.

Meer locaties

De ontwikkelingen van deze uitvinding gaan hard. Het bedrijf achter de Amigo zegt dat het dit jaar mogelijk moet worden om de eerste schieters aan te schaffen. Ook willen zij samen met met InnoBeweegLab het eerste Kickit toernooi organiseren. Ze zijn daarom al bezig om een netwerk van locaties op te zetten waar je met de AmiGo kan spelen.

Eerste toernooi

De regio Brabant loopt daarbij al voorop, want daar zijn de eerste scholen al actief met de introductie van de Amigo. Het doel is om de komende maanden met minimaal vier regionale Kickit teams toe te werken naar het eerste grote Kickit toernooi dat in augustus 2023 gepland staat. 

Kickit bij voetbalvereniging OJC in Rosmalen 

In de regio 's-Hertogenbosch is voetbalvereniging OJC Rosmalen voorbereidingen aan het treffen om te starten met een Kickit team. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met OJC via coördinator Bas van Balkum: 06 30 00 98 24 of stichtingjan@ojcrosmalen.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: