Direct door naar content
Doe mee met de Mega Wandel Marathon! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de Mega Wandel Marathon!

29 maart 2023

Op zaterdag 13 mei 2023 wordt de tweede editie van de Mega Wandel Marathon georganiseerd. Door de woorden ‘mega’ en ‘marathon’ klinkt het alsof je alleen enorme afstanden kunt afleggen, maar het idee is juist dat het voor iedereen een groot wandelfeest moet zijn. Daarom kun je ook korte afstanden wandelend of rollend afleggen.

De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind om geld in te zamelen voor projecten voor kinderen met een handicap. Je kunt kiezen uit vier afstanden: 4 km, 10 km, 21 km of 42 km. Alle afstanden zijn toegankelijk met een rolstoel of frame runner. Zo is het dus echt een wandelfeest voor iedereen!

Gezellig met een team

Dat feestje ga je ook onderweg meemaken, want onderweg is van alles te beleven: je wandelt langs bijzondere locaties, er is muziek langs de route en er is entertainment voor de kinderen die meedoen. Je kunt individiueel meedoen, maar ook als team. Dan is het nog gezelliger! Binnen een team kan je ook je eigen afstand kiezen. Je wandelt in lussen die op elkaar aansluiten. Zo kun je het laatste deel samen afleggen en samen de finish halen.

Douwe Bob wandelt ook mee

Eén van de deelnemers op 13 mei is niemand minder dan Douwe Bob, die ook ambassadeur is van Het Gehandicapte Kind. “Natuurlijk ben ik bij de Mega Wandel Marathon. Ik help graag een handje mee. Want als kind wil je toch gewoon meedoen? Tienduizenden kinderen in ons land krijgen die kans niet. Stichting het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat ze er wél bij horen!”

Bekijk deze video om alvast een impressie te krijgen:Ga voor meer informatie en aanmelden naar: www.megawandelmarathon.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: