Direct door naar content
Clinic goalball voor mensen mét en zonder visuele beperking  afbeelding nieuwsbericht

Clinic goalball voor mensen mét en zonder visuele beperking

30 oktober 2023

Op zondag 5 november organiseren Team Sportservice Haarlemmermeer en Gehandicaptensport Nederland een clinic goalball. De clinic wordt gegeven door Krista van Alten de bondscoach van het Nederlandse Goalball Team en vindt plaats in gymzaal Bornholm, Skagerrak 186 in Hoofddorp.

Wat is goalball?
Goalball is de teamsport voor mensen met en zonder visuele beperking. Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport kunnen beoefenen. Goalball wordt in twee helften van 12 minuten gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter. Er spelen twee teams van maximaal zes personen waarvan er drie in het veld staan. Elk team is op een helft van het veld. Door een onderhandse worp wordt een rinkelbal, een 1,25 kg zware bal met een belletje erin, naar het doel van het andere team geworpen. Het doel strekt zich over de volledige breedte van het veld uit. De spelers van het andere team moeten zich op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal uit het doel te houden.

"Goalball is juist een harde en snelle sport vol met tactiek, communicatie en concentratie. Aangezien je zowel verdediger als aanvaller bent, ben je constant bezig en dat vind ik erg leuk."
                                            - Suleima Luciano, speelster bij het Nederlands Tallenteam Goalball 

Waar kan ik goalball spelen?
Er zijn 5 goalball verenigingen in Nederland (Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Nijmegen en Waalwijk). Hier kun je terecht voor de adressen en contactgegevens van deze verenigingen.  Maar het doel van deze clinic is om ook te kijken of we in Haarlem of Haarlemmermeer een vereniging kunnen opzetten. Heb je interesse om in regio Haarlem of Haarlemmermeer goalball te spelen maar kan je niet naar de clinic komen? Laat het dan weten!

Clinic Goalball in Haarlemmer
De clinic goalball vindt plaats op  5 november in gymzaal Bornholm, skagerrak 186 in Hoofddorp. De clinic is van 10 tot 11 uur.

Vragen en Aanmelden
Voor vragen of om je aan te melden kun je contact opnemen met Nikki Hakkesteegt via nhakkesteegt@teamsportservice.nl.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: