Direct door naar content
Humor zonder beperkingen met deze grappenmakers afbeelding nieuwsbericht

Humor zonder beperkingen met deze grappenmakers

30 maart 2023

Het is 1 april: de dag van de humor! Wie denkt dat mensen met een beperking geen humor hebben, heeft het goed mis. We zetten daarom een aantal grappenmakers in de spotlights die een beperking juist gebruiken voor zelfspot. Wat krijg je dan? Humor zonder beperkingen!

Lil Handy

Ken jij Endri, beter bekend als Lil Handi, al? Hij is een grote hit op TikTok door zijn filmpjes over zijn spierziekte en rolstoel. Met zijn TikToks wil hij anderen inspireren en vooral het taboe op rolstoelen wegnemen.

Endri heeft de aangeboren spierziekte van Duchenne, waardoor zijn spieren minder goed functioneren. Hij kan niet meer lopen en zit daardoor in een rolstoel. Ondanks dat hij weet dat uitvallen van zijn spieren steeds erger wordt door de spierziekte, blijft Endri altijd positief. En maakt hij in zijn korte video’s de ene na de andere grap, zoals deze:

Dee-yay Voogt

Nog zo’n hit op TikTok: Dee-yay Voogt. Hij heeft CP en drijft in zijn filmpjes de spot met zichzelf en zijn beperking. Zo laat hij in een filmpje zijn niet bepaald trendy orthopedische schoenen zien: ‘Mensen, de sexappeal schoenen zijn binnen’, zegt hij als hij inzoomt op de grove schoenen. ‘Kijk ze dan eens shinen joh gek. Ik zou zeggen: jongens verberg jullie vriendinnen.’

Dee-yay wil graag comedian worden en hij is ook hard op weg om dat doel te bereiken, want grappen maken is voor hem belangrijk. “Humor maakt alles goed. Het is mijn leven”, zegt hij in dit interview met AD.

Jaap Bressers

Dat humor ook samengaat met inspiratie laat Jaap Bressers zien. Als spreker vertelt hij voor volle zalen zijn persoonlijke verhaal over omgaan met verandering, maar daar schuwt hij de zelfspot en harde humor niet bij. Kijk maar in dit filmpje:Philippe Geubels

En als we het hebben over taboes doorbreken hebben dan kan het programma ‘Taboe’ van de Vlaamse comedian Philip Geubels natuurlijk niet ontbreken. In dit programma maakte hij na gesprekken met bepaalde groepen grappen over die mensen om te laten zien dat iedereen humor heeft. In deze aflevering deed hij dat met mensen met autismespectrum stoornis.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: