Direct door naar content
Gea sport met sportrolstoel via Uniek Sporten: ‘Ik ben heel tevreden! afbeelding nieuwsbericht

Gea sport met sportrolstoel via Uniek Sporten: ‘Ik ben heel tevreden!

06 april 2023

NUNSPEET - Sinds maart 22 is de regio Noor-Veluwe aangesloten bij de Uniek Sporten Uitleen, een uitleen voor mensen met een beperking die willen sporten en hiervoor een sporthulpmiddel nodig hebben. Gea Mazier was een van de eerste gebruikers van de uitleen in Nunspeet en is erg blij met de mogelijkheid die het haar bood.

‘Ik heb via de uitleen twee verschillende rolstoelen geprobeerd en deze is het geworden’, vertelt Gea terwijl ze haar sportrolstoel laat zien. ‘Ik heb er ook een geprobeerd met hele scheefstaande banden, maar die is voor de sport die ik doe niet nodig.’ Met veel plezier tafeltennist Gea nu twee keer in de week, één keer in Hierden en één keer in Nunspeet. ‘Ik ben wel fanatiek, alleen maar hoge ballen spelen zie je mij niet zo snel doen!’

Faciliteren
Aanspreekpunt aangepast sporten Martijn Termaat is ook erg tevreden over het feit dat de gemeente is aangesloten bij Uniek Sporten: ‘Mensen die een sporthulpmiddel nodig hebben kunnen op deze manier sporten uitproberen en op zoek gaan naar iets dat bij hen past.’ Ook sportwethouder Mark van de Bunte stelt dat de uitleen een mooie ondersteuning is voor mensen die een sporthulpmiddel kunnen gebruiken: ‘In onze gemeente willen we iedereen die wil sporten en daar een hulpmiddel zoals een sportrolstoel of handbike voor nodig heeft graag faciliteren.’

Aanschaf
Na de uitleen is er de mogelijkheid tot aanschaf als het sporthulpmiddel goed bevalt. Gea vertelt dat zij gebruik heeft gemaakt van deze mogelijkheid: 'De sportrolstoel is nu echt van mij. Na de uitleen heb ik een aanvraag gedaan en via de Wmo is de rolstoel helemaal gefinancierd. Daar ben ik heel blij mee!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: