Direct door naar content
Word jij gescout als paralympisch talent? afbeelding nieuwsbericht

Word jij gescout als paralympisch talent?

06 april 2023

Wist jij dat 30% van de atleten van TeamNL Paralympisch ooit is gescout op een Paralympische Talentdag? Op deze dagen kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende paralympische sporten en kun je zelfs gescout worden door de aanwezige bondscoaches van de sporten. Op 23 april wordt voor de dertiende keer een Paralympisch Talentdag op Papendal georganiseerd. Meld je dus aan als je ambitie in de sport hebt!

TeamNL is voor de Paralympische Spelen van 2028 en 2032 op zoek naar kansrijke sporters. De hoop is natuurlijk dat bij die Spelen een oranje shirt op de hoogste trede van het podium staat. De Paralympisch Talentdagen op Papendal zijn een belangrijke eerste stap op weg naar dat grote doel, want dat is het moment dat nieuwe talenten worden gespot voor de verschillende topsportprogramma’s.  

Paralympisch succes

De Paralympische Talentdag is de afgelopen jaren succes geweest. Zo hebben aan de Paralympische Spelen in Tokyo maar liefst 23 sporters deelgenomen die ontdekt zijn op de TeamNL Paralympische Talentdag, waarvan er 14 een medaille hebben behaald! 

Vind jouw sport tijdens de Talentdag

Nog even los van of je droomt van paralympisch goud, is deze Talentdag voor jou ook een mooi moment om verschillende sporten uit te proberen. Je kunt dan namelijk in vier rondes allerlei paralympische sporten uitproberen van roeien tot rolstoeltennis en van zitvolleybal tot atletiek. Meerdere deelnemers aan zo’n dag hebben door dat die ruime keuze hun perfecte sportmatch gevonden. Het is dus om meerdere redenen zeker de moeite waard om je aan te melden.

Trainers: verwijs talent door

Ben jij een trainer of begeleider van sporters met een beperking? Dan kun je ook een rol spelen bij het vinden van paralympisch talent. Bij TeamNL weten ze dat talent nog weleens uit onverwachte hoek komt bij het laten doorstromen van die talentvolle sporters kun jij helpen. Heb jij bij jou op de club een sporter met talent? Verwijs die dan door naar de Paralympisch Talentdag op 23 april!

Ga voor meer informatie en aanmelden naar paralympisch.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: