Direct door naar content
Voorlichting Niet Aangeboren Hersenletsel (voor vrijwilligers) afbeelding nieuwsbericht

Voorlichting Niet Aangeboren Hersenletsel (voor vrijwilligers)

07 april 2023

Op dinsdagavond 4 juli  a.s. organiseren we in Apeldoorn een voorlichting over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor vrijwilligers.

 

In je vrijwilligerswerk ontmoet je veel mensen.  Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met NAH. Misschien wel iemand uit je naaste omgeving. Hersenletsel kan ontstaan bij de geboorte, maar ook als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Het leven verandert voor diegene en zijn naasten ingrijpend. Je herkent niet altijd dat iemand NAH heeft. Kennis over het herkennen van en het omgaan met mensen met NAH kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Waardoor iemand met NAH zoveel mogelijk mee kan doen in de samenleving. Want meedoen, erbij horen, je talenten gebruiken, wil iedereen. In Apeldoorn leven naar schatting ruim 6.500 mensen met NAH.

 

Naast uitleg over NAH door trainer Amanda, zal theatergroep Wirwar een workshop verzorgen over leven met NAH. Spelers van Wirwar hebben NAH en laten op ontroerende, confronterende en humoristische wijze zien hoe hun leven met hersenletsel eruit ziet.  Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Dus geef je snel op.

 

Datum:             Dinsdag 4 juli

Tijd:                    19.00 - 21.15 uur (inloop vanaf  18.45 uur)

Locatie:             De Klup, Mariastraat 52, Apeldoorn

Trainers:           Amanda Schipper – MEE Samen

Theatergroep Wirwar – spelers met NAH / ervaringsdeskundigen https://www.gigant.nl/cursus/nah-theater/

Kosten:              Geen

 

Opgave en informatie:

Je kunt je opgeven via Apeldoorn Pakt aan: Voorlichting Niet Aangeboren Hersenletsel | Apeldoorn Pakt Aan

Informatie:

Wilma Hartman – De Klup, E w.hartman@deklupapeldoorn.nl

Gretha Visserman – MEE Samen, E g.visserman@meesamen.nl

 

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Deskundigheidsbevordering vrijwilligers Apeldoorn. Hierin participeren: Stimenz, De Kap, De Klup, Uniek Sporten / Sportservice Apeldoorn, Riwis, Klimmendaal en MEE Samen. Gezamenlijk willen we jaarlijks vier bijeenkomsten organiseren voor vrijwilligers uit Apeldoorn die werken met mensen met een beperking binnen vrijetijdsactiviteiten

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: