Direct door naar content
Basiscursus Rolstoelvaardigheid Volwassenen in Amsterdam afbeelding nieuwsbericht

Basiscursus Rolstoelvaardigheid Volwassenen in Amsterdam

07 april 2023

Ben jij woonachtig in Amsterdam en wil je je rolstoelvaardigheden verbeteren? Geef je dan op voor de basiscursus rolstoelvaardigheid  (zaterdag 27 mei, 10 juni, 24 juni en 8 juli 2023 + 15 juli sportmarkt) volwassenen.

Beschrijving training
De rolstoelvaardigheidstraining bestaat uit 4 lessen, waarvan de eerste twee binnen plaatsvinden en de laatste twee buiten, in bijvoorbeeld een winkelcentrum of parkje. Tijdens de binnenlessen leer je vaardigheden als balanceren, de wheelie en drempels en hellinkjes op en af rijden. De vaardigheden worden op ons eigen oefenparcours geoefend. Tijdens de laatste twee lessen gaan we de vaardigheden buiten toepassen, zodat je je skills in verschillende situaties kunt oefenen. Bij elke training zijn altijd twee professionele trainers aanwezig die je met veel persoonlijke aandacht zullen begeleiden. 

Aansluitend op de cursus vindt er op zaterdag 15 juli van 10:00 uur tot 13:00 uur een sportmarkt plaats in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier kun je alle sporten van sportaanbieders uit Amsterdam proberen. Deze dag is speciaal voor de deelnemers van de training georganiseerd, maar andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.  

De cursus is geschikt voor iedereen die gebruikt maakt van een handbewogen rolstoel (e-wheels ondersteuning is welkom) en in (regio) Amsterdam woont. Mensen woonachtig in Amsterdam krijgen voorrang op de aanmelding. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: