Direct door naar content
Het Super Groovy Surffeest, vrolijk en laagdrempelig afbeelding nieuwsbericht

Het Super Groovy Surffeest, vrolijk en laagdrempelig

12 april 2023

Het Surf Project, Stichting De Baan, Hart en SportSupport Kennemerland hebben de handen ineen geslagen. Om dat te vieren organiseerden ze onlangs het Super Groovy Surffeest. Een vrolijke middag vol activiteiten voor kinderen met een beperking die van zon, zee en surfen houden. Het feestje vond plaats bij De Baan in Haarlem.

Stichting De Baan, Hart en SportSupport werken al langer met elkaar samen, de aansluiting van het Surf Project is nieuw. “Wij geven surflessen aan kids en jongeren met het syndroom van Down, autisme of ADHD”, zegt Suzanne van den Broek, oprichter van het Surf Project. “Surfen is ontzettend goed voor het zelfvertrouwen. Daarom vinden we het zo belangrijk om kinderen ook buiten het seizoen te laten profiteren van het effect dat surfen op hen heeft. We zochten dus naar manieren om dat gevoel van water en strand vast te houden. In deze nieuwe samenwerking kunnen we onze krachten bundelen en samen mooie activiteiten buiten het surfseizoen organiseren.”

Voor iedereen

Tijdens het Super Groovy Surffeest was er van alles te doen. Houten surfplankjes beschilderen, een heuse Nieuw-Zeelandse haka leren en ook kon er samen muziek worden gemaakt. Kers op de taart was de grote surfdisco aan het eind van de middag. “Onze rol van verbinder kwam hier goed van pas”, zegt Lisanne Schut. Als cultuurcoach bij Hart zet zij zich in voor de culturele en creatieve ontwikkeling van inwoners van Zuid-Kennemerland. “Voor de begeleiding van het creatieve proces vonden we beeldend kunstenaar Iwan binnen ons netwerk. Zijn verbeeldingskracht en enthousiasme sloten perfect aan bij de vibe van vandaag.”

“Fantastisch dat dit wordt georganiseerd,” zegt een meegekomen vaders. “Wij zijn groot fan van Surf Project: de fijne gerichte aandacht, het onder de mensen zijn en daarbij leert mijn zoon (met downsyndroom) zich goed te bewegen.” Het Surffeest was bedoeld voor álle kinderen met beperking, dus niet alleen voor de Surf Project-achterban. “Gelukkig”, verzucht een van de moeders. “Dit soort uitjes zijn namelijk zó welkom, juist vanwege die interactie met anderen. Kijk mijn dochter nou eens high-fiven met vriendinnen! En overal zie je blije gezichten.”

Eigen inbreng

Jony Meekel, directeur van De Baan: “Onze organisaties zetten zich alle vier regionaal in om deze doelgroep te bereiken. Daardoor kennen sommige deelnemers het Surf Project, anderen De Baan, Hart of SportSupport. En in zo’n veilige omgeving ontstaan er dan allerlei kruisbestuivingen. Bovendien kan wie vragen heeft nu direct terecht bij de juiste persoon. Dat geeft het enorme meerwaarde.”

De middag was meteen een mooie gelegenheid om met ouders en kinderen in gesprek te gaan, aldus Dennis van der Snoek, coördinator Aangepast Sporten bij SportSupport. “We horen graag wat alle specifieke wensen en behoeften zijn, zodat we nóg gerichter activiteiten kunnen opzetten. Want dit smaakt natuurlijk naar méér. Eens kijken welke plannen we verder nog kunnen uitwerken. Suppen? Dansen? Theater maken? Hoe dan ook willen we nog veel meer feest!”

We zijn op zoek naar allerlei leuke ideeën. Heb jij mooie suggesties? Laat het ons vooral weten. Benieuwd naar wat er nog meer op de planning staat? Mail naar Tom via tom@stichtingdebaan.nl of kijk op www.stichtingdebaan.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: