Direct door naar content
Paralympiërs en olympiërs op weg naar Parijs met TeamNL podcast afbeelding nieuwsbericht

Paralympiërs en olympiërs op weg naar Parijs met TeamNL podcast

09 mei 2023

Over ruim een jaar is het zover: de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. Bij veel sporters begint het nu al te kriebelen en zeker bij de topsporters die kans maken op deelname aan dit grootse sportspektakel. Om de Nederlandse sporters optimaal voor te bereiden heeft TeamNL een podcast gelanceerd waarin alle ins en outs op weg naar Parijs worden gedeeld. Daarbij wordt geen ondescheid meer gemaakt tussen paralympiërs en olympiërs. De podcast is bedoeld voor topsporters, maar als sportliefhebber krijg je zo ook een uniek kijkje achter de schermen.

De presentatie van de TeamNL Parijs Podcast is in handen van Myrthe Schoot, die als volleybalster van TeamNL zelf deelnam aan de Olympische Spelen van Rio in 2016. Iedere laatste woensdag van de maand bespreekt zij met twee gasten alles wat topsporters bezighoudt of wat ze moeten weten over de naderende Spelen. Bijvoorbeeld alles over het atletendorp, de spectaculaire openingsceremonie, optimale voorbereiding op thema’s als voeding en mentale gezondheid en de verhalen van voormalig en huidig sporters van TeamNL zelf. Zij schuiven aan, samen met onder meer TeamNL Experts en andere betrokkenen bij Paris 2024.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering zijn olympisch chef de mission Pieter van den Hoogenband en directeur topsport van NOC*NSF André Cats te gast. Zij vertellen over wat topsporters van hen kunnen verwachten in aanloop naar en tijdens Paris 2024 en over de stand van zaken met nog minder dan 500 dagen tot de start. Ook is er telefonisch contact met paralympisch chef Esther Vergeer. Parijs worden al haar vierde Spelen als Chef de Mission. “Ik ben ondertussen al een doorgewinterde chef”, zegt ze. In 2016 mocht ze op stage mee met Andre Cats, die zij ook als haar leermeester ziet. En met Pieter van den Hoogenband werkt ze ook nauw samen en drinkt ze regelmatig een bak koffie.

Playlist

Behalve gezellige praatjes, is in de podcast ook ruimte voor muziek. Iedere gast neemt steeds een nummer mee dat hen inspireert op weg naar Parijs. Deze muziek wordt verzameld in de TeamNL Road to Paris Playlist, die beschikbaar is via Spotify. Daar vind je ook deze podcast, net als op de bekende platformen.

Over leuke podcastst gesproken: ken jij onze ONBEPERKT-podcast al? In deze maandelijkse podcast praten Eva Eikhout en Marcel Maijer (voorheen Wilfred Genee) met inspirerende gasten over de balans tussen beperking en talent.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: