Direct door naar content
Petanque, wat is dat? afbeelding nieuwsbericht

Petanque, wat is dat?

26 april 2023

Petanque, ook wel bekend als jeu de boules, is een geweldige en gezellige sport die wereldwijd wordt gespeeld. Het is een eenvoudig, maar strategisch spel waarbij het doel is om metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje, genaamd de cochonnet of simpel gezegd het butje, te werpen. Het beste van alles is dat het een sport is die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd of fysieke beperkingen!

Wist je dat zelfs mensen in een rolstoel actief kunnen deelnemen aan petanque? Neem Lisette bijvoorbeeld, een 27-jarige vrouw die op 18-jarige leeftijd begon met petanque bij P.C. de Gooiers. Lisette heeft haar eigen unieke manier van spelen ontwikkeld waarbij ze de ballen met haar handen naar het butje werpt, omdat ze niet kan staan om de ballen te werpen. Ze vindt het heel leuk om haar vaardigheden in te zetten tijdens verschillende toernooien en wedstrijden!

Lisette is een inspiratie voor ons allemaal en laat zien dat petanque een sociale sport is waarbij iedereen kan deelnemen en plezier kan hebben. Of je nu jong of oud bent, een pro of een beginner, petanque is een geweldige manier om actief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten.

Dus waar wacht je nog op? Zondag 30 april is je kans tijdens de open dag van P.C. de Gooiers! Daag je vrienden uit voor een potje petanque, ontdek je eigen unieke stijl en wie weet, misschien word je wel net zo goed als Lisette!

Tijden

Ronde 1 start om 09.00 uur
Ronde 2 start om 12.30 uur

Aanmelden

Ga naar de website van P.C. de Gooiers om je aan te melden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: