Direct door naar content
Eva Eikhout: “Mijn beperking is voor mij bijzaak” afbeelding nieuwsbericht

Eva Eikhout: “Mijn beperking is voor mij bijzaak”

04 mei 2023

Eva Eikout, we kennen haar allemaal als die stoere energieke programmamaker van BNNVARA, ze is spreker op allerlei podia (zoals TEDX) en ze danst in een moderne dansvoorstelling. Bij Uniek Sporten kennen wij haar als onze ambassadeur en de host van de ONBEPERKT-podcast. Maar wat gaat er schuil achter deze Nijmeegse? Wat zijn haar uitdagingen en waar is ze bang voor? In een zeer uitgebreid interview van ruim een uur met Young Ones vertelt ze al haar geheimen.

Interviewer Sander Timmermans begint de aflevering van Young Ones gelijk met een grote vraag aan Eva. Hij wil namelijk weten wat je over haar moet weten om haar goed te begrijpen. Eva zegt dat ze maar gelijk de “olifant in de kamer” wil benoemen: "Je ziet dat ik een ander lichaam heb. Dat noemen mensen dan een uitdaging, beperking of handicap. Dat heb ik nu eenmaal. Als je mij wilt leren kennen dan is het goed om te weten dat dat voor mij heel erg een bijzaak is. Ik ben gewoon Eva. Ik leef ook vanuit wie ik ben: dus ik vind kleden leuk, ik hou van uitgaan, ik ben programmamaker en presentatrice. En wat ik ben: ik toevallig blond, heb blauwe ogen en ik heb inderdaad niet een volgroeid lijf. Maar dat doet er verder voor mij niet zo toe in de manier waarop ik leef.”

Vooroordelen

Ook al heeft Eva zelf dus geen probleem met haar beperking, ze komt nog vaak tegen vooroordelen aan. “Mensen gaan er vaak vanuit dat je iets niet kan. Onwetendheid zorgt vaak voor een negatieve beeldvorming. ‘Kun jij autorijden? Nee joh!’ Ik snap dat je verbaasd bent, maar ik denk ook: waarom denkt iedereen altijd meteen dat ik dat niet kan? Waarom zegt niemand eens: oh dat dacht ik al dat je dat kon!”

Bekijk het hele diepte interview met Eva hier:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: