Direct door naar content
Crowdfundingsactie Cycling Challenge veteranen, helpen jullie mee? afbeelding nieuwsbericht

Crowdfundingsactie Cycling Challenge veteranen, helpen jullie mee?

08 mei 2023

Helpen jullie mee om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen?

Met de Giant-R2LL 24-Hour Cycling Challenge willen we veteranen de mogelijkheid bieden om de uitdaging aan te gaan om binnen 24 uur de route van Pieterburen naar de Pietersberg over 422 kilometer af te leggen op de fiets.

Dit is voor de meesten van hen om meerdere redenen een uitdaging:

1. Fietsen in het donker roept angsten op vanwege vroegere gebeurtenissen.
2. 200+ of zelfs 400+ kilometer fietsen is een uitdaging. Men moet geconcentreerd blijven. Aangezien de spanningsboog van de meesten niet groot is, vormt dit een uitdaging.

Daarnaast is deze tocht een uitstekende mogelijkheid om veteranen onder de aandacht te brengen. De tocht start dan ook op 23 juni en eindigt op 24 juni, landelijke veteranendag.

Het samen met gelijkgestemden fietsen heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. Begonnen met de fietstocht Doorn-Sarajevo in 2015, gevolgd door Noordkaap-Doorn in 2018, Normandië-Oirschot in 2019 en Back2Bosnia in 2022, spreken wij uit ervaring als we zeggen dat wij veteranen uit hun isolement halen door ze te laten fietsen en daarmee een aanvaardbaar leven kunnen geven. Zie ook de video bij dit bericht die gemaakt is tijdens de tocht van Doorn naar Sarajevo in 2015.

Voor meer informatie over het project klik hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: