Direct door naar content
Inspiratiesessies over aangepast sporten en bewegen afbeelding nieuwsbericht

Inspiratiesessies over aangepast sporten en bewegen

08 mei 2023

Ben jij trainer, bestuurder of sporter en wil je aan de slag of ben je aan de slag met het aanbieden van aangepast sporten en bewegen binnen jouw vereniging of sportschool? Maar weet je niet precies hoe of kan je hiervoor tips gebruiken?

Samen met de Gemeente Amsterdam organiseert het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) de komende maanden 4 inspiratiesessies op sportieve locaties in Amsterdam. Deze praktisch ingestoken sessies zijn een uitgelezen kans om jouw kennis te vergroten op het gebied van sporten en bewegen voor mensen met een fysieke beperking. Hoe kom je tot inclusief sportaanbod? Wat zijn ervaringen van sporters? Hoe pak je dit financieel aan als sportaanbieder? Onderdeel van elke ervaringssessie is een praktijkgedeelte, zodat je ook kunt ervaren wat het is om een (andere) aangepaste sport te proberen.

Op de AISS website is meer informatie inclusief het programma te vinden, of schrijf je hier in. Deelname is gratis, en inclusief een hapje en drankje.

Data van de inspiratiesessies:

  • Road to succes: Framerunning (donderdag 8 juni, 17:00 – 19:30, Amsterdam Noord). Frame Running is een snelgroeiende sport, in Nederland bieden al meer dan 50 verenigingen Frame Running aan. In het eerste deel van deze workshop kom je erachter hoe verenigingen zijn gestart met dit succesvolle aanbod. Waar liepen ze tegenaan? Welke mijlpalen hebben ze daarvoor bereikt? Daarna ervaar je zelf hoe je met verschillende werkvormen de transfer kunt maken naar inclusief sportaanbod binnen jouw eigen sport.
  • Financieel fit: Parahockey (donderdag 21 september, Amsterdam Zuid)
  • Inclusief sportaanbod: Judo (oktober, Amsterdam West)
  • De toegankelijke sportschool: Crossfit (november, Amsterdam Oost)
Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: