Direct door naar content
NK Frame Running in Bergen op Zoom afbeelding nieuwsbericht

NK Frame Running in Bergen op Zoom

09 mei 2023

Atletiekvereniging Spado in Bergen op Zoom is 10 juni het decor van het officieuze NK Framerunnen tijdens de Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup. Die dag verwacht de organisatie meer dan 80 deelnemers te mogen verwelkomen die in drie verschillende categorieën de strijd met elkaar aangaan.

De Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup is toegankelijk voor atleten met een lichamelijke beperking uit heel Nederland. Het is niet noodzakelijk om aangesloten te zijn bij een vereniging. “Het evenement is écht voor iedereen, ongeacht je leeftijd of snelheid”, vertelt Jeroen Jonkers van Spado. “Jeugd en volwassenen strijden in drie verschillende categorieën met framerunners tegen elkaar op allerlei afstanden.”

In aanloop naar het evenement wordt er in de regio ook extra aandacht besteed aan framerunnen. “Zo gaan we op 17 mei een clinic verzorgen voor de Mytylschool en gaan we op 31 mei framerunnen bij revalidatiecentrum Revant in Goes. Op die manier hopen we ook meer bekendheid aan de sport te kunnen geven.” 

Jubileumjaar
De Dirk Kuyt Foundation Frame Running Cup wordt georganiseerd in een bijzonder jaar voor Spado. “Dit jaar bestaat onze G-groep namelijk 25 jaar. Gedurende het hele jaar organiseren we daarom activiteiten om dit te vieren. Naast het officieuze NK staan er trainingswedstrijden, clinics en een barbecue op de agenda”, aldus Jonkers.

Wil jij ook deelnemen aan het officieuze NK Framerunnen op 10 juni? Deelnemers die bij een vereniging zijn aangesloten kunnen zich inschrijven via atletiek.nu. Overige deelnemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar framerunning@spado.nl.

Zelf proberen?
Benieuwd of framerunnen iets voor jou is? Kijk dan snel in de Uniek Sporten Sportzoeker waar in de buurt je deze sport kan uitproberen of vind een andere toffe sport.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: