Direct door naar content
Royal Ten Frame Running afbeelding nieuwsbericht

Royal Ten Frame Running

11 mei 2023

Bij The Royal Ten zijn alle hardlopers welkom! Wij zijn van mening dat het beoefenen van sport voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom zijn wij bijzonder trots op ons allernieuwste onderdeel: RaceRunning!

Tijdens dit onderdeel nemen para-atletieksporters het tegen elkaar op. Met behulp van RaceRunners gaan ze de strijd met elkaar aan om te kijken wie de snelste tijd kan neerzetten op het parcours.

WAT IS EEN RACERUNNER EN WAT IS RACERUNNING?

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Op zondag 4 juni wordt het Royal Ten hardloopevenement in Den Haag georganiseerd, vanuit Stadsdeel Haagse Hout, door The Hague Road Runners. Het parcours kent een start en finish vanaf de Koningin Marialaan. Er staan een kidsrun en een loop van 5 en 10 km op het programma. Dit jaar is daar ook een nieuw onderdeel Frame Running (para-atletieksport) aan toegevoegd. Schrijf je in via www.royalten.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: