Direct door naar content
N.E.C. wil een echte E-voetbalcompetitie opstarten afbeelding nieuwsbericht

N.E.C. wil een echte E-voetbalcompetitie opstarten

11 mei 2023

N.E.C. is vorig jaar als eerste eredivisieclub een Elektrisch Rolstoelvoetbalteam gestart. De Nijmeegse club geeft kinderen die normaal niet mee kunnen doen zo de kans in een aangepaste rolstoel met elkaar te voetballen. Het team traint nu al wekelijks en ze spelen ook partijtjes onderling, maar de trainers en spelers dromen van een echte competitie met andere clubs. De nominatie voor de Voetbal Geeft Prijs van de Vriendenloterij zou daar zomaar aan bij kunnen dragen.

Het E-voetbalteam van N.E.C. is opgericht na een oproep van Thijs (10). Hij is rolstoelgebonden en wilde ook graag voetballen, maar daar waren voor hem geen mogelijkheden voor. Toen N.E.C. over zijn vraag hoorde via de KNVB waren ze direct enthousiast. De club betrok daar gelijk ook Uniek Sporten als expert bij om te kijken wat nodig is om een club voor Thijs op te zetten. Al snel bleek dat Thijs niet alleen is, want via zijn school, de Sint Maartenschool, werden al snel genoeg kinderen gevonden voor een heel E-Voebalteam.

Meer rolstoelen nodig

N.E.C. zorgt voor een echte profclub ervaring: de deelnemers krijgen een jaarcontract bij het N.E.C. Elektrisch Voetbal Team en natuurlijk ook een echt N.E.C.-shirt. Het belangrijkste is dat de jongens en meisjes wekelijks lekker kunnen voetballen. Het teamgevoel en het opdoen van nieuwe contacten staan hierbij voorop. De club heeft als doel om het team structureel te laten voetballen bij een amateurclub of andere sportaanbieder in de regio. Om dat mogelijk te maken wil N.E.C. nog vier elektrische rolstoelen aanschaffen. Met het prijzengeld van de Voetbal Geeft Prijs van de Vriendenloterij wil N.E.C. dat realiseren.

Een E-Voetbalcompetitie

Als meer kinderen mee kunnen doen, komt ook een grote droom van de voetballers uit: een echte E-Voetbalcompetitie tegen andere clubs. “Het wordt best saai als we steeds tegen dezelfde mensen moeten voetballen. Welke club ik sowieso in de competitie wil hebben? Dat is Vitesse. Die wil ik inmaken!”, zegt Thijs over de aartsrivaal van N.E.C. uit Arnhem.

Kijk ook dit filmpje:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: