Direct door naar content
Voetballen in je rolstoel? Het kan tijdens het eerste Kickit-toernooi!  afbeelding nieuwsbericht

Voetballen in je rolstoel? Het kan tijdens het eerste Kickit-toernooi!

24 mei 2023

Zit je in een rolstoel en heb je altijd de droom gehad om te kunnen voetballen? Dan is de nieuwe sport Kickit zeker iets voor jou! Op 4 juni kan je kennismaken met de sport tijdens het eerste Kickit-toernooi bij OJC Rosmalen.

Kickit wordt gespeeld met de AmiGo, een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van een rolstoel, zowel elektrisch als handbewogen, kan worden bevestigd en het voor rolstoelgebruikers mogelijk maakt om mee te doen met voetbal. De AmiGo kan ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. Dankzij deze nieuwe manier van voetballen is het voor rolstoelgebruikers mogelijk om onderling, maar ook samen met andere voetballers op het veld te staan.

Het project Kickit en de ontwikkeling van de AmiGo is een samenwerking van onder meer het InnoBeweeglab, Tech2Play en Gehandicaptensport Nederland, ondersteund vanuit Sportinnovator. De eerste Kickit -teams in Brabant zijn opgericht mede dankzij bijdragen van het Brabantsport Fonds, FNO Klein Geluk en de VDL Foundation.

Doe mee aan het eerste Kickit-toernooi
Op 4 juni wordt het eerste Kickit-toernooi georganiseerd bij OJC Rosmalen. Van 13:00 tot 16:30 uur is iedereen welkom om zelf mee te komen doen, of je nou al wel of geen ervaring hebt met de sport. De dag staat in het teken van samen bewegen en de passie voor voetbal te kunnen delen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als toeschouwer tijdens het toernooi. 

Bekijk hier een toffe informatievideo over Kickit en de AmiGo.

Wil jij meedoen aan het toernooi of heb je een andere vraag over Kickit of de AmiGo? Stuur dan een mail met jouw aanmelding of vraag naar maxime@innobeweeglab.nl. Het adres van OJC Rosmalen is Laaghemaal 38, 5247 NP Rosmalen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: