Direct door naar content
Kamperen met een beperking? Natuurlijk kan dat! afbeelding nieuwsbericht

Kamperen met een beperking? Natuurlijk kan dat!

25 mei 2023

Nederlanders zijn echte kampeerders: we trekken er graag op uit met tent, camper of caravan naar campings in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland. Ook als je een lichamelijke beperking hebt kun je heel goed genieten van de vrijheid van kamperen en het buiten zijn. Tijdens een open dag van Handicamp op 3 juni kun je zien wat er in de kampeerwereld al mogelijk is aan aanpassingen zodat jij er ook lekker op uit kunt trekken.

Kamperen met een handicap hoeft geen hindernisbaan te zijn, dat is het motto waarmee Handicamp zich al jaren inzet. Ze willen jou graag laten zien dat op het gebied van toegankelijk kamperen al heel veel mogelijk is. Dat de ontwikkelingen bij campings en van kampeermiddelen niet stil staan presenteren ze je tijdens de open dag op 3 juni in Zeewolde.

Leer van ervaren kampeerders

Eén van de doelstellingen van Handicamp is om kampeerervaringen uit te wisselen. Aan het begin van de zomer komt daarom al enige jaren een flinke groep enthousiaste mensen, waarvan een gezinslid een beperking heeft, samen voor een gezellig kampeerweekend ergens op een Nederlandse camping. Op de zaterdag van dat weekend wordt altijd een open dag georganiseerd. Daar kan iedereen met kampeerplannen alles horen over hoe je dat aanpakt met een lichamelijke beperking. De ervaren kampeerders laten je graag zien wat voor oplossingen zij hebben. Je kan met ze in gesprek en natuurlijk hun kampeermaterialen ook even uitproberen.

Open dag

Het is kortom een hele mooie dag om kennis te maken met de mogelijkheden van aangepast kamperen. Als je dacht dat kamperen vooral creperen is met een beperking dan weet je na deze open dag wel beter! De open dag op zaterdag 3 juni is van 10.00 tot 14.30 uur en wordt georganiseerd op NCC kampeerterrein de Distel, Dasselaarweg 53, Zeewolde.

Ga voor meer informatie naar Handicamp.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: