Direct door naar content
Kom naar de open clinic FrameRunning bij Groningen Atletiek op 31 mei afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de open clinic FrameRunning bij Groningen Atletiek op 31 mei

30 mei 2023

Ben je tussen de 12 en 20 jaar en wil jij ook graag hardlopen en de wind in je haren voelen? Geef je dan op voor de clinic FrameRunning bij Groningen Atletiek!

Framerunning doe je op een framerunner. Een framerunner is een driewieligframe met een stuur, een borststeun en een zadel. Hierdoor is de druk verdeeld: 33% op de voeten, 33% op het zadel, 33% op de borststeun. Daarom is het minder belastend voor je gewrichten. Ook kost het je verplaatsen met het frame minder moeite dus minder kracht. Een ander voordeel is dat je aan het frame steun hebt en balansproblemen niet meer een beperking zijn om te rennen. Bij Framerunning ren je op de atletiekbaan met een framerunner.

Conditie en kracht

Je kunt als FrameRunningatleet heel goed werken aan je conditie en kracht. Ook kun je de uitdaging aangaan om te gaan trainen voor bijvoorbeeld de 4 mijl of een ander doel. De atletiekbaan wordt door de meeste FrameRunning-atleten als een racebaan ervaren. Je kunt met het RunningFrame hoge snelheden bereiken en daarmee dan goed meedoen met rennende leeftijdsgenoten en bijvoorbeeld samen trainen. 

Samen inclusief plezier beleven aan sport is bij Groningen Atletiek een belangrijk doel! Wil je dit ook op de Atletiekbaan graag eens ervaren.... Geef je dan op voor de clinic. 

Voor wie geschikt? 

Als je nog kunt lopen met een rollator of ander hulpmiddel dan kun je meedoen. Ook voor jongeren voor wie hardlopen minder lukt bijvoorbeeld bij hartproblemen of gewrichtsklachten kan het een mooie sport zijn. 

Doelgroep deze clinic: jongeren 12-20 jaar / belevingsnivo 12 + 
❖ Datum: 31 mei 2023 
❖ Tijd: 18.30-19.30 uur 
 Waar: Groningen Atletiek. Mullock Houwerlaan 25, Groningen. 

Wil je meedoen of wil je meer informatie mail dan naar framerunning@groningenatletiek.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: