Direct door naar content
Fleur Jong verkozen tot Mooiste Sportvrouw! afbeelding nieuwsbericht

Fleur Jong verkozen tot Mooiste Sportvrouw!

05 juni 2023

Fleur Jong was door een nieuw wereldrecord al de snelste, maar ze is nu ook de mooiste… Mannenblad FHM heeft onze ambassadeur namelijk verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland! Ze is daarmee ook de eerste paralympische atleet die deze titel toebedeeld krijgt. Fleur noemt het daarom ook een grote eer.

Eerst het sportieve succes van Fleur van ruim een week geleden. Tijdens de World Para Atletics Grand Prix in het Zwitserse Nottwil verbrak de 27-jarige sprintster haar eigen wereldrecord op de 100 meter in haar klasse. Fleur liep daar naar een tijd van 12.40 seconden, een verbetering van 0.06 seconden. Met die snelle race gaat ze ook vol vertrouwen op weg naar haar volgende doel: het WK Para Atletiek, dat van 8 tot 17 juli in Parijs wordt gehouden. Fleur zal daar op de 100 meter en het verspringen in actie komen.

'Mooi cadeautje'

Afgelopen week won Fleur al een titel waarvoor ze niet de snelste hoefde te zijn. Door het blad FHM is ze namelijk uitgeroepen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland 2023. Voorgaande jaren ging deze award naar Jutta Leerdam, Lieke Martens en Irene Schouten. Fleur mag zich nu als eerste paralympische atleet in dat rijtje scharen. Fleur schittert deze maand ook met een uitgebreide fotoreportage in het mannenblad. Ze liet op de website van FHM weten dat ze verrast was met die eer. “Het voelt een beetje als het krijgen van een heel mooi cadeautje. Het is een mooie toevoeging aan alles wat ik op sportief vlak probeer te bereiken, maar ook maatschappelijk. Dat ik zo’n titel win zegt iets over waar we in 2023 staan. Het zegt vooral dat alle grote vrouwelijke kampioenen geëerd worden, ongeacht handicap, geaardheid of kleur. Als je een groot kampioen bent, word je naar eer en geweten gekozen.”

Luister ook het inspirerende interview met Fleur Jong in de ONBEPERKT Podcast

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: