Direct door naar content
Diede de Groot boekt 100ste zege op rij!  afbeelding nieuwsbericht

Diede de Groot boekt 100ste zege op rij!

07 juni 2023

Rolstoeltennisster Diede de Groot blijft maar winnen. Ze is Rolland Garros in Parijs gelijk begonnen met een mooie prestatie. Haar winst in de eerste ronde van het toernooi betekende namelijk haar honderdste zege op rij in het enkelspel. Daar werd onze ambassadeur uiteraard ook voor in het zonnetje gezet.

Diede is al jarenlang de onbetwiste nummer 1 van het vrouwen rolstoeltennis. Dat werd bij haar eerste partij tegen de Française Emmanuelle Morch ook duidelijk zichtbaar. Met 6-2 6-2 trok Diede op het gravel in Parijs met gemak de zege naar zich toe. Voor de Nederlandse staat zo’n zege vooral in het teken op weg naar het einddoel: de finale.

Plaquette en speciaal shirt

Vooraf wist ze zelf ook dat deze wedstrijd een mooie zegereeks kon opleveren. Alle media schreven al over dat Diede op ging voor haar honderdste zege. Maar ze moest het nog wel even doen dan. Dat lukte haar uiteraard. Het bijzondere record voor Diede ging niet zomaar voorbij. Toernooidirecteur en voormalig tennisster Amelié Mauresmo verraste de tenniskampioen met een speciale plaquette voor haar honderd overwinningen op een rij. Ze kreeg nog een bijzonder cadeautje: een gepersonaliseerd shirt van voetbalclub Paris Saint-Germain met achterop haar naam en het nummer 100.

Al sinds 2021

Haar lange zegereeks waar Diede nu nog op door kan gaan duurt al sinds de Austrialian Open in 2021. Daarvoor had ze bij een voorbereidend toernooi in Melbourne verloren van haar grote rivaal Yui Kamiji. Die partij tegen de Japanse is dus haar laatste verloren wedstrijd.

Tiende Grand Slam op rij?

Voor Diede gaat de knop nu weer volledig om voor de rest van de week, waarin ze haar mooie reeks een nog mooier vervolg kan geven. Als ze Rolland Garros weet te winnen dan is dat haar tiende Grand Slam titel op rij. In totaal komt ze dan al op achttien Grand Slams! Daarmee komt Diede al dicht in de buurt van de 25 Grand Slams die grootheid Esther Vergeer in haar carrière op haar naam schreef.

 

Foto: beeld uit fragment NOS.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: