Direct door naar content
Roeien zonder grenzen afbeelding nieuwsbericht

Roeien zonder grenzen

09 juni 2023

De Utrechtse Roeivereniging Viking organiseert op 2 juli 2023 een buitengewone gebeurtenis voor roeiers met een beperking en hun begeleiders: de Nationale Tocht Aangepast Roeien. Dit evenement belooft een dag vol avontuur en plezier te worden, waarin de deelnemers hun grenzen kunnen verleggen op het water. 

Nationale Tocht Aangepast Roeien
De tocht vindt plaats op de schilderachtige Vaartsche Rijn, met de stad Utrecht als prachtig decor. De afstand die wordt afgelegd, ligt volledig in handen van de roeiploegen zelf. Na ongeveer 1,5 kilometer bereikt men een karakteristieke watertoren, en op 2,5 kilometer is er zelfs de mogelijkheid om bakboord uit te gaan en de pas heropende Catharijnesingel te verkennen.

Voor degenen die nog verder willen roeien, biedt de tocht na ongeveer 4 kilometer de unieke ervaring om onder Hoog Catharijne door te gaan. Hier is een handige aanlegsteiger aanwezig, waarvandaan men met een lift Hoog Catharijne kan bereiken. Op slechts 100 meter afstand bevindt zich een (betaald) invalidentoilet, zodat alle deelnemers zich comfortabel kunnen voelen tijdens de tocht. 

De Nationale Tocht Aangepast Roeien bij de Utrechtse Roeivereniging Viking belooft een onvergetelijke dag te worden, waarin beperkingen worden overstegen en nieuwe ervaringen worden opgedaan. Het is een viering van de kracht en mogelijkheden van roeiers met een beperking, en een bewijs dat grenzen slechts begrenzingen zijn die kunnen worden overwonnen met vastberadenheid en passie. 

Mis deze unieke gelegenheid niet! Schrijf je nu in voor de Nationale Tocht Aangepast Roeien bij de Utrechtse Roeivereniging Viking, en ervaar het plezier van roeien zonder grenzen. 

Voorlopige programma 

10.00 - 11.00 uur |  Ontvangst deelnemers, afladen en klaarmaken van de boten 
11.30 - 12.30 uur | Eerste roeirondje 
12.30 - 13.30 uur | Lunch op het botenterrein van Viking 
Tot 15.00 uur | Voor wie wil: middagtocht 
Tot 16.00 uur |  Boten uit het water: drankjes en hapjes 
16.30 uur | Afsluiting  

Inschrijven 

Omdat Viking nog beperkt ervaring heeft met aangepast roeien gaat inschrijven in overleg. Je kunt contact opnemen met Reinder Verlinde (06-51985144) of mailen naar war@urvviking.nl onder vermelding van je telefoonnummer. Dan wordt er besproken wat er moet worden gedaan om de tocht een succes te maken. De kosten zijn 15 euro per deelnemer, inclusief alle consumpties en lunch. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: