Direct door naar content
Internationale zitvolleybaltop komt naar Assen! afbeelding nieuwsbericht

Internationale zitvolleybaltop komt naar Assen!

12 juni 2023

Heb jij altijd al eens met je neus op de wereldtop van het zitvolleybal willen zitten? Dat kan in het weekend van 30 juni tot en met 2 juli in Assen tijdens het Dutch Tournament. Gewoon in eigen land dus. Je kunt daar de Oranje Zitvolleybaldames en de Oranje Zitvolleybal heren in actie zien en natuurlijk heel hard voor ze juichen!

Het Dutch Tournament is zeker geen Nederlands toernooi: het is na het WK, de EK en de Paralympische Spelen een van grootste toernooien in het zitvolleybal van de wereld. De Nederlandse dames en heren krijgen in Assen flinke concurrentie uit alle windstreken. De dames nemen het op tegen de VS, Canada, Engeland, Frankrijk, Italië en Oekraïne. Bij de heren komt de tegenstand uit de VS, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Oekraïne.

Zes wedstrijden

Tegen al die landen speelt Nederland een wedstrijd dus dat betekent in drie dagen tijd zes wedstrijden voor zowel de dames als heren. Uiteindelijk wordt de einduitslag bepaald door de wedstrijduitslagen. Je hebt dus als oranjefan op drie dagen volop kansen om de Nederlandse zitvolleyballers in actie te zien, en dan ook nog een heleboel andere wereldtoppers.

Kennismaken met zitvolleybal

Het Dutch Tournament is kortom een mooie kennismaking met zitvolleybal. Je zult zien dat het een hele spectaculaire sport is waarbij snelheid, tactiek en samenwerking belangrijk zijn. Het is ook een sport die met heel veel verschillende beperkingen mogelijk is. In zitvolleybalteams zitten spelers bijvoorbeeld die door een beperking niet kunnen staan of lopen en spelers die door een blessure niet meer staand kunnen volleyballen. Een mooie mix dus!

Wil je meer weten over zitvolleybal? Kijk dan op de pagina over zitvolleybal.

Foto: Facebook Dutch Tournament

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: