Direct door naar content
Praat mee over sport met een visuele beperking afbeelding nieuwsbericht

Praat mee over sport met een visuele beperking

19 juni 2023

Met een visuele beperking kun je heel goed aan sport doen. Dat is toch niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Veel blinden en slechtzienden ervaren nog drempels om te sporten, waardoor zij ook minder aan sport en bewegen doen. Het initiatief Zichtbaar Sportief wil hier verandering in brengen. Om meer te weten te komen over de ervaringen van sporters en verenigingen wordt daarom op 11 juli een online brainstormsessie georganiseerd.

Zichtbaar Sportief is een initiatief van De Oogvereniging, Bartiméus, Visio, NOC*NSF en Gehandicaptensport Nederland. Zij hebben de handen ineengeslagen om het mogelijk te maken dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is, in zijn of haar eigen omgeving en onder deskundige begeleiding. Bij deze missie is Zichtbaar Sportief benieuwd naar verhalen uit de praktijk van verenigingen die sportaanbod voor mensen met een visuele beperking aanbieden. 

Verenigingen (met en zonder blinde of slechtziende leden) 

Met de projectgroep Zichtbaar Sportief zijn we opzoek naar verenigingen die bereid zijn om een brainstormsessie bij te wonen en ervaringen te delen over het al dan niet aanbieden van hun sport aan volwassenen en kinderen met een visuele beperking. Dit valt onder het programma Zichtbaar Sportief, waar Gehandicaptensport Nederland samen met Visio, Bartiméus en de Oogvereniging de sportparticipatie onder deze specifieke doelgroep wil stimuleren.  

We willen met deze brainstormsessie gaan ontdekken welke stappen verenigingen kunnen maken om mensen met een visuele beperking toe te laten treden tot hun sport. We vragen verenigingen mee te denken hoe dit kan en eventueel hun ervaringen op dit gebied te delen. Ben jij of ken jij iemand die actief is in een vereniging en graag zou willen aansluiten? De sessie staat gepland op 11 juli om 12:30 en zal online zijn.

Aanmelden kan via Annemarie Bakker: a.bakker@gehandicaptensport.nl of bel 030-3077890.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: